TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

söndag 5 oktober 2008

Fotboll kompenserar dystra söndagar!

Efter sju spelade omgångar har lilla Hull lyckats kravla sig upp på en hedersam treje placering i tabellen. Efter dagens vinst på White Hart Lane så visade man omvärlden att man skall tas på allvar. Man är ingen strykpojke som det skall tas tre lätta poäng av.
Geovanni gav laget ledningen tidigt i matchen och denna ledning lyckades man hålla matchen ut.
Geovanni hade lätt platsat i större klubbar och det får väl anses som en gåta varför inga andra klubbar visade ett större intresse för honom då han lämnade City för Hull.
Har Hull flyt så är det raka motsatsen hos Tottenham.
Ramos och Poyet har fått en mardrömsstart som endast kan brytas ifall dessa avgår.
Jag tror det är lösningen. Ramos uppges inte behärska det engelska språket till fullo. Detta är nog en utav anledningarna till turbulensen kring den anrika klubben.
Saknaden av Robbie Keane och Berbatov är stor. Ersättningsspelare har ej kunnat leva upp till sina föregångares standard.

I Manchester inledde City på ett piggt och bra sätt. 1-0 genom Ireland blev 2-0 då Garrido satte en frispark Reinas kryss. Vackert mål.
Var City det bättre laget i första halvlek så var gästande Liverpool det starkar i andra halvlek.
Ett rasande tempo inleddes från gästerna och det dröjde inte länge förrän Torres reducerade.
Att Skrtel fick vara kvar på planen var dock ett mysterium. Efter hans "slakt" på brassen Jo så hade det röda kortet varit mer än välförtjänt.
Efter en fin hörna av Gerrard kunde Torres en stund senare kvittera och på övertid så kunde Kuyt, inför den stora massan bortasupportrar, ordna hem trepoängaren till Liverpool.
Underhållande och bra match.

Tappade City en stabil 2-0 ledning så gjorde Newcastle raka motsatsen på Goodison Park.
Everton tog ledningen i första halvlek med 2-0. Taylor och Duff ordnade i andra halvlek så att man kunde åka hem till nordöstkusten med delad poäng. Lite vind i seglen för Kinnears olycksdrabbade elva.

Dagens match på Upton Park var få förhand en ganska naturlig kryssmatch.
Bolton med Elmander på plan ville annat och gick segrande ur striden med 3-1.
Zola har fått en bergochdalbana-start i klubben. West Ham-supportrarna brukar å andra sidan vara vana vid det.

Nyförvärvet Crouch och Defoe gjorde vad som krävdes på Fratton Park då The Potters från Stoke fick se sig besegrade med 2-1.
Portsmouth har spelarmaterialet för att tillhöra toppskiktet. Men då man möter konkurenterna i detta skikt går man hårt på pumpen. Detta har visat sig mot Chelsea och Manchester Utd.
Man befinner sig då i ett ingenmansland mellan mitten och toppskikt.
Jobbig sits. Ger man det några säsonger så kommer även resultaten. Även för FA-cupvinnare.

Aston Villa vill som Portsmouth också utge sig för att vara en toppkandidat. Visst har man inlett säsongen på ett strålande sätt, men att kaxa upp sig och försöka hota serieledande Chelsea inför dagens match på Stamford Bridge, skulle visa sig vara ett olyckligt bett i svansen.
Joe Cole och Anelka gjorde vad dem ville med Aston Villa och segern hade kunnat bli större.
Chelsea är några storlekar större än Villa. På alla fronter.

Kul att se Sunderland chocka Arsenal igår. Mindre kul att på övertid se Arsenal inför en grå och intetsägande Wenger göra 1-1. Sunderland är inte vana vid framgångar. Absolut inte att göra mål heller. Jag tror att denna säsongen kommer bli deras bästa på många år. Man har ett intressant lag och manager Keane har ändrat mycket i sin managerroll.
Bland annat sägs det att hans gamla antagonist Patrik Vieira kan ansluta sig till laget.
Keane skrämdes dock av lönekraven.

Lag som Arsenal och de andra fyra stora brukar ofta utan att spela bra fotboll kunna skrapa ihop poäng ändå. Ifall det är bredden eller fördelen av domarens lojalitet på grund av klubbnamnet låter jag vara osagt, men det är typiskt.

Ja ja, söndagar är aldrig roliga. Bakfylla och ångest över att åter ha en arbetsvecka framför sig präglar stora delar utav dagen. Det enda som är positivt är då att fotboll visas från tidigt på dagen fram till midnatt. En räddning i höstmörkret.

Inga kommentarer: