TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

onsdag 29 oktober 2008

Skriet från Vildmarken...

Solen håller på att vika undan från trätopparna. Barry-Ann har gått från betong-lady till landsorts-lolla och utforskar den småländska landsbygden på sitt lilla egna sätt.
Hon var helt sänkt då hon tassade in i huset efter några timmar ute i det fria med nya lukter,intryck och syner.

Nya lukter,intryck och syner är också något som Harry Redknapp har fått erfara.
Att vädra in ny och frisk luft till omklädningsrummet på White Hart Lane kan inte vara lätt. I synnerhet inte då den halvbrunna pubruinen "The Prince Of Wales" ligger ett stenkast bort med sin jättelika McDonalds neonskylt på väggen. Området runt Seven Sisters kan få den mest bepansreade kistan att vända sig. Och då överdriver jag inte.
Tottenham berör och väcker känslor.
Inför derbyt ikväll mot Arsenal så har den spanska Gunnersstjärnan Fabregas vädra luft.
"-Tottenham är så dåliga att de inte ens hade slagit vårat damlag" säger ynglingen på ett kaxigt storebrorssätt. Talesätten "Den som ropar efter mycket" och " Säg inte hej förrän du kommit över bäcken" kan straffa sig efter denna sortens luftsväljning.
Redknapp-effekten kan ha satt sina spår.
Slaget om Norra London har oftast gått i rödvit favör. Detta har gjort Spursanhängare och organisation ännu mer taggade. Derbyt ikväll är mer viktigt för Spurs än vad det är för Gunners.
Ur alla perspektiv.
Nyförvärvet Vedran Corluka debuterar ikväll.
En vild gissning är att kvällens drabbning på The Emirates slutar med en bortavinst. Jag räcker upp handen för 1-0 till Spurs. Målskytt? Varför inte Corluka?!

West Ham är tydligen stabilare än vad form och vardag antyder.
Ivarjefall om man skall tro på Mike Lee.
Mike Lee är en utav direktörerna i West Ham och han
deltog i en radiointervju igår, där han bland annat sade att Bjorgolfur Gudmundsson, West Hams ägare inte alls har för avsikt att sälja West Ham, trots hans egna ekonomiska missräkningar på
bl. a Island.
Vidare säger Mike Lee att West Ham kommer med all nödvändig kraft och medel att bekämpa den senaste tidens angrepp mot klubben om att betala skadestånd till Sheffield United.
West Ham accepterar inte domen på något sätt. West Ham ser också en stor fara för hela fotbollsvärlden om inte domen ändras. Beslut om skiljedomstolen, CAS i Schweiz tar upp ärendet kommer under november.
Sjukstugan på Upton Park börjar bli glesare. Behrami och company är beredda på att ta nya tag efter lagkamraternas debacel i förra helgens derby mot Arsenal.

Tror ni att jag vann igår på Matchen?
Precis som vanligt gick det åt helvete.
Newcastle och Millwall såg jag att jag fått in. Hann inte med att kolla resten förrän jag märkte att Leeds loosat borta. Fan också.
Skall man våga tippa på Leeds framöver? Yorkshires stolthet är lika ojämna som mitt egna GAIS. En mardröm i spelvärlden.
Millwall däremot går med raska kliv mot The Championship.
Märkligt egentligen med tanke på att laget är i stort sett detsamma som förra året. Och det var inget jättebra år direkt sett ur lejonögon. Bomber-Harris och hans blåa kämpar krigar med Scunthorpe i toppen om första platsen. Det kan räcka länge. Än så länge har det gått som en vals.

Jag och Skalman är lika under mina semestrar. Ät och sov-klockan på dygnet runt.
Ej att förglömma dryckesklockan.
Smuttade precis på en Beamish.
Inte direkt jättegott, men ändå semester.

Ha en bra afton!

Inga kommentarer: