TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

fredag 31 oktober 2008

Brittiskt myteri och svammel från St Andrews!

Då var det fredag igen. En ovanlig fredag. I mina ögon inte lika skön som andra fredagar.
En semstervecka är avklarad. En vecka som endast har gått i slapphetens tecken.
Vad har jag gjort? Ingenting faktiskt. Och det är skönt det också.

En som inte tycker om slapphet är Gillinghams tränare Mark Stimson. Tack vare slappa,omotiverade och nonchalanta spelare så degraderades klubben inför denna säsong till League Two. Tilsammans med en åtstramande budgett så blev detta en "never ending story" för Stimson. Läget i klubben har varit så allvarligt att fleratlet av spelare har fått frisläppas från sina kontrakt. Kontrakt som har kostat klubben så mycket pengar att man fått se över sin ekonomi.
De äldre spelarna i klubben uppvisade en loj stil och oproffsigt uppförande under föregående säsong. Istället för att ta tag i den negativa förlusttrenden så gjorde man det motsatta för klubben. Man motverkade klubbens och ledarens beslut, fick yngre spelare med sig och skapade på ett sätt anarki och myteri i klubben.
Manager Stimson har med andra ord en tuff väg att vandra. Och det är mer än det sportsliga som måste justeras till.

Birminghams manager Alex McLeish uppges vara bevärad över den dåliga upplslutning kring lagets matcher. Då Sheffield Wednesday härom veckan pulveriserades med 3-1 bevittnades detta av 17.300 åskådare.
På tok för lite enligt McLeish.
Till BBC säger han så här; " Det kan ju ha att göra med bankkrisen,att folk har mindre pengar att röra sig med eller så kan det vara så att vi är en jojo-klubb"
Oj då, McLeish filosoferar och tycker till.
För mig är 17.300 en mycket bra publiksiffra. En publiksiffra som många Premier League lag inte ens har och en publiksiffra som är mycket bra för The Championship.
Hade Birmingham någon gång lyckats etablera sig i den högsta ligan så strömmar även publiken till. Birmingham som stad är Englands nummer två och har alla förutsättningar till att kunna bygga upp något stort.

Själv planerar jag inte att bygg på något stort ikväll.
Det skulle väl isåfall vara magen då med lite godsaker framför tv:n.
En fyrkantig vän som jag strax skall lägga mig framför.
Ha en trevlig afton!

Inga kommentarer: