TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

söndag 26 oktober 2008

Rotherham,Bournemouth och Luton - Minuspoäng i massor !

Rotherham fick redan under säsongen 2006/2007 10 minuspoäng på grund av ekonomiska problem och åkte ur League One. Säsongen efter försattes man i administration och startade säsongen i League Two med 10 minuspoäng. Trots det gjorde man en stark säsong och slutade nia.
Klubben startade även denna säsongen med minuspoäng, den gång 17 stycken för att man misslyckats att ta sig ur administrationen.
The Miller´s är den av klubbarna som fått bäst start och de har bara förlorat två av de elva första matcher och står idag på två poäng. Trots minuspoängen tror jag att de fixar en plats mellan 8-12.
De mest kända spelarna i dagens lag är fd Celtictalangen Mark Burchill och Mark Lynch som fått sin fotbollsuppfostran i Man U.

Bournemouth stora problem började 2007/2008 då man fick 10 poängs avdrag och en 15:de plats förvandlades till en 21:a plats och nedflyttning till League Two. Årets säsong startades med 17 minuspoäng men förhoppningsvis är detta den sista man startar med poängavdrag.
Administrationen av klubben avslutades den 13 augusti och sköter man sina avbetalningar ser framtiden rätt ljus ut.
The Cherrie´s säsongstart har varit sådär. Tre segrar och fyra oavgjorda på tretton första matcherna och just nu har man hämtat in tretton av de sjutton minuspoängen. Precis som Rotherham kommer man troligtvis klara sig kvar men det kommer bli lite tuffare och en placering runt plats 15 är trolig.
Den i särklass mest kände spelaren är Darren Anderton, fd engelsk landslagsman mest känd för sin tid i Tottenham.

Luton Town är den av de tre klubbarna som sitter djupast i skiten. 2006/2007 rasade man ur championship och året efter startade den verkliga krisen. Man tvingades sälja de spelarna som var något att ha och försattes i administration med 10 minuspoäng som följd. Säsongen slutade i en total katastrof och följden blev ytterligare en nedflyttning, denna gång till League Two. Inför årets säsong fick man först 10 minuspoäng för att ha betalat spelare genom tredje part vilket inte är tillåtet och sedan fick man ytterligare 20 för att man misskött betalningarna av tidigare skulder dvs säsongen startas med -30 poäng.
Nu har ett konsortium vid namn Luton Town fotball club 2020 tagit över klubben och man slapp administrationen av klubben den 28 juli 2008.
Årets säsong har startats skapligt och man har spelat in 16 poäng på de tretton första matcherna och man har i nuläget 20 poäng upp till Grimsby på säker mark. I ärlighetens namn krävs det ett smärre mirakel för att Luton ska ha två klubbar bakom sig och slippa nedflyttning.

Det är alltid tråkigt när klubbars öde ska avgöras av män i kostym och inte på planen men problemet är stort i de lägre divisionerna där många klubbar köpt för dyrt och betalat högre löner än de klarar av.
Enligt rykten är Chester och Grimsby klubbar som står på tur att tvångsförvaltas och därmed drabbas av minuspoäng.

Vi kommer garanterat återkomma i ämnet framöver och följa klubbarnas kamp för överlevnad.

Inga kommentarer: