TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

lördag 18 oktober 2008

There is only one Vinnie Jones!

Dennis Wise och Roy Keane i all sin ära. Men här får de båda maka på sig.
Engelsk fotbolls största buse genom åren är en walesare.
Vinnie Jones.
En personlighet som Vinnie Jones är mer än bara en fotbollsspelare. Det var inte direkt på grund av sina fotbollskunskaper han gjorde sig känd.
Trogen de lag han har spelat i och gått in med hjärta och själ.
Paul Gascoigne fick bittert erfara Jones punktmarkeringsspel då denne som ni ser på bilden till vänster greppade tag om hela paketet.
Andra spelare kunde få smaka på hans elaka metoder. Elakheter fanns det massor utav.
Blandannat skall han i en match ha tacklat en spelare till marken. Inför ögonen på publik,medspelare och domare hjälpte han spelaren upp med ett leende. Spelaren fick sig ett psykbryt och sparkade till Jones inför en helt oförstående publik. Vad folk runt om inte såg var att Jones nöp tag i killens underarmar. Offret blev därför gärningsman och därmed utvisad. Vinnie Jones var utstuderande. Han var ett geni. Och han älskade det.


Vinnie Jones har efter fotbollskarriären gjort sig ett namn i filmbranschen och medverkat i storfilmer som Lock, Stock & Two Smoking Barrels, Snatch, och Mean Machine.
Då och då händer det dock att den förre Wimbledon-stjärnan och FA-cupvinnaren (1988) återvänder till planen. Det sägs att han blivit tillfrågad av en representant ifrån MSL ifall han ville provspela med LA Galaxy. "-Du är 15 år för sen" skall den nu 43 åriga Vinnie Jones ha sagt.
Med en spelare om Vinnie Jones i laget så är klubbidentiteten komplett.

Inga kommentarer: