TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

måndag 29 juni 2009

Det senaste från England

*Michael Owens karriär går snabbt utför. Efter att ha öst in mål i Liverpool mellan 1996 och 2004 flyttade han sommaren 2004 till Real Madris för att "vinna titlar". Efter en säsong med mycket bänknötande bar det av hem till England igen. Newcastle betalade 16 miljoner pund för Owen. Köpet av Owen kan vara ett av de sämsta i PL någonsin, under fyra säsonger i klubben med 100 000 pund per vecka i lön blev det bara 71 matcher och 29 mål. Knappast vad Newcastles ledning hoppades på när han köptes in.......
Efter att ha varit med och spelat Newcastle ur PL lämnar han nu klubben gratis eftersom kontraktet går ut. Med tanke på vad som hänt med Michaels karriär de fem senaste säsongerna trodde jag inte det kunde bli värre för honom men tydligen hade jag fel.
Läste i morse att han nu är på väg att skriva på för ytterligare en klubb som aldrig kommer vinna något stort nämligen Everton. Sorgligt!
Jag hoppades personligen att Liverpool skulle erbjuda honom någon form av "pay as you play kontrakt" men tydligen är Liverpool inte intresserade av hans tjänster överhuvudtaget.

*Southamptons framtid är ännu inte säkrad. Gruppen som vill ta över klubben Pinnacle Consortium accepterar inte de 10 minuspoängen man kommer få starta kommande säsong med och då vill inte FA godkänna köpet. FA vill slippa en upprepning av cirkusen kring Leeds alla överklaganden för ett par år sedan. Går köpet igenom kommer de nya ägarnas första drag vara att anställa Kevin Keegan som manager.

*Det ryktas att 22 årige norske talangen Per Ciljan Skjelbred tackar nej till Sunderland för att i stället skriva kontrakt med sitt favoritlag, Sunderlands ärkerivaler nyligen nedflyttade Newcastle. Ett tecken på att Newcastle fortfarande är störst i nordost.

4 kommentarer:

J sa...

Skulle inte norsken till AIK?

Huckerby sa...

Med tanke på att han är värderad till 60 miljoner har knappast aik råd att värva honom.

Anonym sa...

Vem fan vill spela för mackems?

Gött med en gutt!

/Tyneside

J sa...

Nä, det var väl ingen som direkt trodde att han skulle till AIK. Icke desto mindre ryktades det om saken ett par dagar efter en artikel på sportal.