TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

torsdag 11 juni 2009

Transferrykten

Forne West Ham, Arsenal, WBA och Celtic anfallaren John Hartson är nära att skriva på som manager i skotska Falkirk. Ännu en i raden av före detta storspelare som vågar sig på managervärlden. En värld som är helt olik den som är ute på planen. Återstår endast att se hur det går för Hartson ifall han skriver på för Falkirk.

Sergio Aguero, Atletico Madrid och Andrea Pirlo från Milan är spelare som ses som högintressanta för Stamford Bridge blåa giganter. Moussa Dembele från AZ Alkmaar sägs också vara het på marknaden hos Chelsea. Går affären i lås och man signerar hela trion så förväntas Roman få punga upp nästan en miljard kronor. För att detta skall kunna genomföras bättre har Chelsea gått med på att låta nyrika Manchester City föra samtal med Didier Drogba. Drogba skall ha tackat nej direkt och sagt att han trivs och vill spela hos Londonklubben. Någon som inte alls vill till Chelsea trots spekulationer är holländaren Clarence Seedorf. Han har sagt till pressen att han trivs och har kontrakt med Milan och det är det som gäller.

Brendan Flood, direktör hos Premier League-nykomlingen Burnley har sagt i ett pressmeddelande att klubben inte kommer lägga ner större summor på nyförvärv. Samtidigt påpekar han även att klubben heller inte är villiga att sälja några av sina bättre spelare.
Burnley kommer isåfall debutera säsongen 09/10 i Premier League med samma trupp som man hade i The Championship den gångna säsongen. Antingen funkar det eller så går det käpprakt åt helvete. Jag tror på det sistnämnda.


Storstädningen som jag efterlyst hos Newcastle, ser ut att bli av. Klubben har nu meddelat att högt betalda och äldre spelare kan söka sig ifrån klubben. Några av dessa är Kevin Nolan, Alan Smith, Jonas Gutierrez, Joey Barton och Geremi. Verkligen på tiden. Nu väntar jag bara på att stentavlor som Viduka, Owen och Butt skall kasta in handduken.
Här kan även klubben räkna med att kamma hem en och annan pund. Intressen finns från många klubbar på de tranferlistade spelarna.

Manchester City är en av klubbarna som vill att Zlatan Ibrahimovic köps till Barcelona ifrån Inter. För i så fall kan man lägga vantarna på Samuel Etoó. Etoó lär bänkas ifall Zlatan får Nou Camp som arbetsplats. Etoó vet hur man levererar. Tillsammans med Craig Bellamy hade han kunnat få det skoj i Citys anfall.

Watford står utan manager. Två sökande finns till tjänsten. Den ena är Dennis Wise och den andra är Gustavo Poyet. Bägge känner varandra väl sedan duon spelade ihop i Chelsea och även arbetade ihop som managers i Swindon och Leeds. Watford skulle göra klokt i att anställa bägge. Det är ju tidens melodi att ha två tränare och helst med samma fotbollsfilosofi.

Stoke och Wigan är båda intresserade av Middlesbroughs franska anfallare Jeremie Aliadiere. Fransosen har varit ett lovande framtidslöfte ända sedan ungdomsfotbollen i Arsenal i slutet av 90-talet. Hur länge kan man förövrigt vara lovande framtidslöfte? Aliadiere har meddelat att han inte är intresserad av spel i andra ligan kommande säsong. De två intressenterna är inte direkt några säkra kort för att stanna kvar i Premier League nästa säsong. Hur gör han då vid en eventuell övergång till någon av de båda?

Inga kommentarer: