TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

måndag 1 juni 2009

Tränarkarusellen Chelsea


Chelseas nye tränare heter Carlo Ancelotti. Den 49-årige italienaren idag på ett treårskontrakt med Londonklubben. Ancelotti lämnar italienska Milan, en klubb han fört till ett ligaguld, 2004, och två Champions league-titlar, 2004 och 2007. Han ersätter Guus Hiddink som går tillbaka till förbundskaptensjobbet i Ryssland.
Jag vet inte om detta är positivt för Chelsea. Ancelottis mycket dåliga eller rättare sagt bristande kunskaper i engelska kommer ligga honom och klubben i fatet.
På något sätt känns det lite grand som att klubben är tillbaka där då man värvade Luiz Filip Scolari. Scolari höjdes till skyarna vid sin ankomst till Chelsea för att ett år senare få sparken. Jag kan mycket väl tänka mig att de dåliga resultaten under hans ledning hade med kommunikationsproblem att göra. Detta gynnar givetvis andretränaren Ray Wilkins. Wilkins har fördelen att han är en av få engelsmän i organisationen. Han kan mentaliteten, jargongen och tankesättet. Att få arbeta i bakgrunden av erkända managers får honom att expandera och utvecklas. Det skulle inte förvåna mig ifall han inom en sinom tid blir manager i någon Premier League-klubb.
Så hur Ancelottis tid i klubben kommer att bli är ett frågetecken. Uppenbarligen kan man inte lita på meriter, traditioner och i managervärlden.

Inga kommentarer: