TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

fredag 12 juni 2009

Hoppet lever hos Chester City

Medan storfräsarna i United, Chelsea och Liverpool kammar in mer deg än någonsin måste många spelare i League Two halvera sin löner på grund av det rådande ekonomiska läget.
Ett flertal klubbar är en hårsmån ifrån konkurs.
I fotbollsvärlden finns ingen rättvisa. Äta eller ätas. Miljarder kronor skiljer mellan de olika serierna och en dagslön hos Lampard och Rooney kan jämföras med en hel månadslön för en hel trupp i League Two.
Chester är en av klubbarna som fått känna på finanskrisens hårda vindar.
Chester City har ingen lugn och trevlig säsong bakom sig.
Förutom att ha varit satta i administration sedan en längre tid tillbaka så åkte man även ur League Two tillsammans med Luton
Klubbens bästa spelare, Ryan Lowe, såldes förra veckan till Bury.
Trots försäljningen har klubben ändå motsvarande 91 miljoner kronor i skulder.
Motgångarna avlöser varandra.

Nu är det slut med det. Familjen Vaughan med Stephen Vaughan i spetsen har köpt upp 100% av klubben. Nu skall skulderna saneras och ekonomin lyftas. Liverpoolfödda affärsmannen Vaughan har tidigare ägt Conferencelaget Barrow AFC och arbetat som promotor inom blandannat boxningsvärlden.Vaughan Promotions.
Det glädjer mig verkligen att mindre klubbar fortfarande engagerar större företagare och affärsmän. I dagens samhälle är fotbollen ingenting utan kapital. Alla måste därför givietvis ha en stabil kassakista. Chester City drog en ren vinstlott och kommer säkerligen få andra småklubbar att inte tappa hoppet.

Inga kommentarer: