TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

onsdag 10 juni 2009

Mycket pengar, liten verkstad

Sedelbuntarna i Mark Hughes ficka orsakar klåda. En klåda som frambringar köphysteri.
Wayne Bridge, Craig Bellamy, Shay Given och nu senast Gareth Barry har värvats för monster-summor. Summor som sedda till spelarens egentliga värde är alldeles för höga.
Då Hughes nu i dagarna meddelat att han och klubben är intresserade av Evertons Joleon Lescott så känns det som att Hughes tar sig vatten över huvudet. Hughes vill nämligen göra en bytesaffär med Everton. Lescott till City och Micah Richards till Everton. Det stoppar dock inte här. City är köpgalna och har spenderbyxorna högt upp i skrevet. Plus bytesaffären så är City villiga att lägga 5 miljoner pund därtill.
Richards är publikfavorit på City Of Manchester Stadium. Att ens tänka tanken på att kränga av en publikikon kan komma att bli en dödssynd för Hughes. Supportrarna kan komma att vända sig mot honom.
Men det är detta som är Hughes plan. Anledningen och orsaken är att Richards den gångna säsongen varit i en svacka. När jag läste detta utbrast jag för mig själv; ”Svacka? Va?” Skulle detta i så fall vara något märkligt? Hela Manchester har varit i en svacka sedan Svennis fick sparken. Turbulens och otrygghet har varit ett faktum sedan dess. Hughes har inte kunnat axla den mantel som krävs för att styra ett lag som City. Han är alldeles för oerfaren för detta.
Att anklaga Richards för att vara ur form är en dålig ursäkt för köpmanin.
Får inte supportrarna Hughes avsatt innan säsongen startar så dröjer det inte länge förrän Abu Dhabi-gruppen tröttnar på att ett miljardbygge spårar ur i de första omgångarna av Premier League.

Ett annat lag det stormar kring är Queens Park. Klubbens stenrika ägare, Lakshmi Mittal, Bernie Ecclestone och Flavio Briatore, är goda för flera miljarder. Detta till trots så händer ingenting. Åtminstone inte på det sportsliga planet
Målet att ta sig upp till Premier League 09/10 gick om intet och missnöjet visade sig både bland spelare och supportrar. Managers har kommit och gårr, eller rättare sagt fått sparken, de senaste två åren. Iain Dowie, Paolo Sousa och Gareth Ainsworth har alla fått lämna sina uppdrag.
Nu har ägarna anställt en manager som de tror kommer ta klubben till Premier Leauge.
Jim Magilton, 40 år har skrivit på ett två-års kontrakt med Loftus Road-klubben. Magilton fick sparken från Ipswich under gångna säsongen. Nu kan han istället få ta revansch på klubben nästa säsong.
Det var Magiltons spelfilosofi och passion för fotboll som blev det avgörande valet för ägare-trion.
Magiltons assistent och högra hand blir John Gorman. Gorman, 59 år, är erfaren och kunnig. Han var assisterande manager åt Glenn Hoddle då denne var manager för England och har därefter styrt League One och Two klubbar som Swindon, Wycombe och Northampton.
QPR blir en ny utmaning även för Gorman.
Återstår att se ifall denna tränar-duo kan få någon effekt på QPR kommande säsong?
Kan alla framgångar verkligen köpas för pengar?

Inga kommentarer: