TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

onsdag 3 juni 2009

Portchester Oilers?

Vad gör man om man är en av världens rikaste och har en förmögenhet som inte berör finanskrisen? Jo man köper fotbollslag. Har man redan ett så kan man köpa ett till.
Återigen är Abu Dhabi-gruppen på tapeten.
Hundratals miljoner kronor har man spenderat på Manchester City efter att man tog över klubben från Thaksin Shinawatra. Igår tecknade City kontrakt med Gareth Barry med hjälp av oljemiljonerna och idag är nyheten uppe om att Abu Dhabi-gruppen investerar mer på brittisk jord.Portsmouth FC får en ny stark ägare. Miljardären Sulaiman al-Fahim från Abu Dhabi köper klubben.Köpet ska genomföras i två steg och vara klart till ligapremiären.Därmed har Manchester City och Portsmouth FC samma ägare.
Hela grejen känns rätt sjuk på något sätt.
Lite buksvågerpolitik?
Araberna använder världens största intresse som sitt egna Championship Manager och blir en maktfaktor i engelsk fotboll. Frågan är dock hur stor maktfaktor man kan bli med två mittenlag? Kontinuitet, trygghet och stabilitet känns inte som starka ord då det handlar om klubbägare. Lek med tanken att något av lagen är i toppstriden och det andra möter en annan toppkandidat. Läggmatcher och annat fiffel och båg kan få den allra största konspirationsteoretikern att vara säker på sin sak. Skall bli intressant att följa denna såpa. Dock så känns det som att Pompey har en bättre grund att stå på än City. Nu kan man också fylla igen spåren efter Tony Adams katastrofala coachning under gångna säsongen.

2 kommentarer:

dzhine sa...

Måste medge att jag känner en uns av oro ang, pompeys framtid

Anonym sa...

ja man vet inte riktigt vad man skall säga. Alltså, nu är det araber, jänkar och andra som leker med engelska fotbollsklubbar. Tidigare var det britter.
En del bra, de flesta usla.

Abu Dhabi brukar annars kallas arabiens sans och balans. Mest beroende på att de inte är galna såsom Qatar och Dubai med deras rikedomar. Så vi får se. Jag måste faktiskt säga att Abu Dhabi snubben visade överraskande mycket tålamod med Mark Hughes och hittills verkar han vara en alldelles utmärkt ägare. Får väl se hur långsiktig han är.

Själv vill jag att kronprinsen av brunei skall köpa ett lag, då kan det bli åka av. Han är komplett skogstokig nämligen och sprakade 12 el,ler om det var 14 managers under ett år från Bruneis lag i högsta malaysiska ligan. Med han i kontroll hade jesus Gil setts som en mycket tålmodig ägare.

Kungen av brunei uppges vara mycket trött på hans bror och ha dratt in på hans underhåll dock...

MQ