TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

måndag 22 juni 2009

Tranmere Rovers – Lilla Liverpool

Åskådarantalet sjönk under tre års tid med 19%. Det är en av anledningarna till att Tranmere Rovers nyligen sparkade managern Ronnie Moore.
Kan kommande säsong bli en gyllene era i Tranmere Rovers? Ja, detta tror många fans efter att klubben nyligen anställde John Barnes som manager och Jason McAteer som assisterande.
Med flera hundratals matcher sammanlagt i Liverpools röda tröja utgjorde de båda en maktfaktor i klubben under förra århundrades två sista decennier.

Duon har lovat att framgångarna kommer nu då de får Prenton Park som arbetsplats.
Något som tusentals Birkenheadbor väntat på i åratal.

Liverpoolnamn är annars ett vanligt inslag i klubben.
Kanke inte så märkligt med tanke på att Birkenhead är en förort till Liverpool, eller rättare sagt , staden är belägen på halvön Wirral, tvärs över floden Mersey från Liverpool.
Den gamla storspelaren John Aldridge spelade i Liverpool under senare hälften av -80´talet, för att under den större delen av -90´talet spela just för Tranmere. Här blev han en firad stjärna med
242 matcher och 138 mål i bagaget. Det var en av anledningarna till att han 1996 anställdes som manager. Ett arbete han skulle ha fem år framåt tills han slutade 2001.
Den nya assisterande managern, Jason McAteer, spelade för klubben 2004 till 2007 och gjorde 81 matcher som mittfältare. McAteer föddes även i Birkenhead och är uppväxt med Tranmere.
Cirkeln är sluten. Livet från bänken kan börja och kampen om uppflyttning från League One kan börja.

Inga kommentarer: