TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

lördag 6 juni 2009

Visste du att...

* Manchester City inte har använt nummer 23 på matchtröjan sedan 2003.
Orsaken till detta är att klubben vill hedra minnet av den kamerunska spelaren Marc-Vivien Foe som under en landskamp med Kamerun dog mitt under match samma år. Foe var utlånad från franska Lyon till City då dödsfallet inträffade.

*Chaddy The Owl heter Oldham Athletics maskot. Chaddy är en av de mest ökända maskotarna i engelska ligan. Mest uppmärksammad blev han då han i en match mot Cardiff ställde sig framför Cardiffklacken och moonade mot dem. I en match mot Blackpool 2003 hamnade Chaddy i handgemäng med Blackpools maskot inför förtvivlade barnfamiljer.
Vid ett annat tillfälle fick Chaddy ett konstigt domslut mot sig då linjedomaren flaggade offside efter att ha trott att en flaxande Chaddy tillhörde elvan på planen.


*Brighton & Hove Albion tyckte 2004 att hyran av hemmarenan Withdean Stadium var alldeles för hög. Därför tog man kontakt med Gillingham FC och frågade ifall man skulle kunna få hyra in sig på Priestfield Stadium ett par matcher för en billigare peng.

*Millwall legendariska hemmaarena The New Den är också hemvist för en annan klubb.
Harchester United heter man och spelar i Premier League. Dock är hela konceptet fiktivt. I tv-serien Dream Team som sänts i England har The New Den döpts om till ”The Dragons Lair” och Millwall har fått heta Harchester United.
Återstår bara att se när Millwall får spela i Premier League?!

Inga kommentarer: