TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

onsdag 17 juni 2009

Så går snacket i Skottland…

* Kilmarnock har inga pengar att handla spelare för. Ändå värvar man spelare och inte vilka som helst. Graeme Owens 21 år och uppväxt i Middlesbroughs ungdomsakademi lämnar Boro för att ansluta till Rugby Park i Kilmarnock. Owens har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig över två år. Manager Jim Jefferies är nöjd med värvningen och håller även på att förhandla nytt kontrakt med veteranen Gary Locke och målvakterna Cameron Bell och Damien Rascle.

* Rangers mittfältare Kevin Thomson och Maurice Edu har bägge haft problem med knäskador under den gångna säsongen. Nu satsar klubben på att rehabilitera spelarna så att de är fit for fight till säsongen börjar. Resten av sommaren kommer duon tillbringa på klubbens gym för att bygga upp knäna.

* Nyuppflyttade St Johnstone värvar en anfallare. För andra gången.
Kenny Deuchar spelade för klubben 07/08 och gjorde 10 mål.
Han flyttade från klubben efter en säsong till amerikanska Real Salt Lake, trivdes aldrig där och kom hem till skotska Hamilton. I Hamilton fann han aldrig sin plats utan sökte sig tillbaka till St Johnstone, där man tog emot den gängliga anfallaren med öppna armar. Parterna är ense åter en gång och kontraktet sträcker sig till 2011.

* Dundee United har värvat 21-åriga anfallaren Jennison Myrie-Williams från Championshiplaget Bristol City.
Den förra engelska U-18 spelaren, har skrivit på ett 2-års kontrakt och kan spela både på mittfältet och i anfallet. Myrie-Williams är kommen direct från Citys ungdomsakademi och har även varit utlånad till Hereford, Carlisle, Cheltenham och Tranmere.
Uniteds manager Craig Levein är mer än nöjd over värvningen och ser mycket talang och framtidshopp i Myrie-Williams.

* Rangers 23-åriga mittfältare Charlie Adams var den gångna säsongen utlånad till engelska Blackpool. I en match mot Barnsley gjorde han ett så starkt intryck på manager Simon Davie att Barnsley lagt ett bud på Adams, som spelat i Rangers sedan 2004. Än så länge har Rangers gjort avslag. Barnsley lär försöka igen. Skam den som ger sig.

Inga kommentarer: