TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

måndag 15 juni 2009

Fry har fortfarande ett finger med i spelet

Det var inte många säsonger sedan Peterborough låg nere i bottenregionen av League Two.
Under dåvarande manager Barry Fry´s ledning kämpade klubben i motvind dagligen.
Peterboroughs motsvarighet till GAIS Bosse Falk höll ånga uppe som manager för klubben i nio år. Hans engagemang och roll som eldsjäl gav eko runt om i England, men det var försrt då han slutade som manager som framgångarna ironiskt nog kom. Mark Wright efterträdde 2005 och började få fason på laget. Han fick dock endast en säsong på sig. Klubben fick samma år en ny ägare i Darragh MacAnthony . MacAnthony som redan drev företaget MRI Overseas Property, köpte genast stora andelar i klubben och satte igång en omvälvande förändring. Många fick stryka på foten för den kontroversiella och stenhårda irländaren.
Sedan dess har klubben fram till idag haft inte mindre än sex managers, där dagens manager, Sir Alex son Darren Ferguson, får ses som den mest framgångsrika

Många höjde på ögonbrynen då The Posh, som klubben kallas, rusade fram i League One och knep åt sig skalper under den gångna säsongen. MacAnthony lade sina kort rätt. Darren Ferguson gjorde ett enastående arbete. Klubben, som tidigare varit kända för att varit ett tråkigt lag, började nu istället glädja publik och media med offensiv och målglad fotboll.

Vi vet alla sedan hur det gick. The Posh snuvade både Millwall och Leeds på andraplatsen efter Leicester och tog sig upp i The Championship.
Kommer man att klara sig kvar där kommande säsong?
Med rätt värvningar och bra ledare lär man göra det. Nottingham bevisade säsongen 08/09 att det var möjligt och med en ledare som Darren Ferguson, som tidigare visat att inget är omöjligt, så tror fansen på en ljus kommande säsong.

Ett av de första nyförvärven som skall få bekänna färg i The Championship blir Hereford mittfältaren Toumani Diagouraga. 21-åriga Diagouraga,med ett förflutet i Watford, var en av Herefords bästa under den förra säsongen men kunde inte hindra att klubben rasade ur League One.
Nu får han istället spela med förra säsongens motståndare.
Legenden Barry Fry har inte lämnat klubben utan arbetar där nu istället som fotbollsdirektör. Fry är mycket angelägen om att värva unga, entusiastiska och lovande spelare som vill lära sig mer. Diagouraga uppfyller enligt Fry dessa krav.
Med en sådan klubbpolicy så ser framtiden ännu ljusare ut. Frågan är dock om klubben kan leva upp till de satta målen.

Inga kommentarer: