TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

tisdag 9 juni 2009

Så går snacket i Skottland...

Man får hålla det man lovar. Här kommer nyheter om den skotska fotbollen.

* Edinburgh-klubben Hibernians värvar en gammal spelare som ny manager.
John Hughes som spelade i klubben mellan 1996-2000 lämnar Falkirk och efterträder finska (f.d målvakten) Mixu Paatelainen som manager för Hibs.
På meritlistan som manager har Hughes en skotsk cupfinal med Falkirk och ses som en man som skall bringa framgångar till huvudstadslaget.

* Gordon Strachan lämnade Celtic efter att det stod klart att man förlorat guldkampen mot Rangers. Sedan dess har Celtic sökt med ljus och lykta efter ny manager. Länge såg det ut som att Celtic skulle värva Swanseas manager Roberto Martinez, men då denne skrev på för Wigan valde ”The Bhoys” att ta kontakt med West Bromwich manager Tony Mowbray. Förhandlingarna pågår parterna emellan.

* Sorg råder i nyblivna division 2 klubben Dumbarton FC efter den tragiska nyheten om att lagkaptenen Gordon Lennon omkommit i en bilolycka under helgen.
Lennon var en starkt bidragande orsak till att Dumbarton vann division 3 denna säsong och var också mycket populär hos supportrarna.

* Hearts hamnade på en respektabel tredje plats i ligan denna säsong.
Men då ligan drar igång i höst igen så kommer inte Bruno Aguiar att ingå i truppen.Detta på grund av att hans kontrakt har gått ut. Den av supportrarna mycket omtyckte portugisen har på senare tid kopplats ihop med både Rangers och Celtic, men har nu skrivit på för cypriotiska Omonia Nicosia.
Även greken Christos Karapidis lämnar Edinburgh-klubben efter ett kontraktschism med manager Csaba Laszlo. Bägge spelarna har varit publikfavoriter på hemmaarenan Tynecastle. Ett större bortfall från truppen är lagkaptenen Robbie Neilson som lämnar Hearts för Leicester. Efter 13 år i klubben har 28-åriga mittbacken Neilson nu skrivit på för 3 år med ”The Foxes”.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Mixu var väl inte målvakt?
Har för mig att han var mittfältare och spelade i bl.a Wolves.....

Langham sa...

Anonym har alldeles rätt.
Fel av mig.
Paatelainen spelade dock som anfallare och har Bolton och Wolverhampton på meritlistan som spelare. Därtill har han spelat i franska Strasbourg och en mängd skotska klubbar.