TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

onsdag 10 juni 2009

Visste du att...

* David Beckham är Storbritanniens rikaste fotbollsspelare. Han sitter på en förmögenhet bestående av motsvarande 1,5 miljarder svenska kronor. På andra plats kommer Michael Owen med 500 miljoner kronor medan Wayne Rooney endast(!!) tjänat in 400 miljoner.
Att Beckham är såpass förmögen är väl inga konstigheter. Han har varit i rampluset de senaste 10 åren. Men att Owen skulle ha så mycket är för mig en gåta. De senaste åren har han nästintill varit osynlig och en skugga av sitt forna jag.
* Chelseas vänsterback Ashley Cole är lyckligt lottad. Han är
nämligen gift med sångerskan Cheryl Cole, före detta Tweedy, som blev vald av läsarna i herrtidningen FHM till "Världens sexigaste kvinna 2009".

* Stryktipset har funnits sedan 1934.
Namnet härrör från att du på de allra första kupongerna skulle stryka ett streck över det lag du trodde skulle förlora. Under de 35 första åren gällde det att tippa 12 fotbollsmatcher rätt. Från 1969 tillkom en match och än idag gäller det att pricka in 13 rätt för att ta full pott.

* Dagens Arsenal FC grundades 1886 av arbetare vid den kungliga vapenarsenalen, därav dagens smeknamn ”The Gunners”. Under klubbens ungdomsår hette man Woolwich Arsenal FC, efter stadsdelen man grundades i, och blev den första proffsklubben i London.

* Det var i London som det engelska fotbollsförbundet Football Association (FA) bildades, och det skedde på Great Queen Street den 26 oktober 1863.

Inga kommentarer: