TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

lördag 13 mars 2010

Stenhårt i toppstriden

League One
Millwall trivs mot bra motstånd. Inför storpublik på The New Den idag så krossades Charlton med hela 4-0. För andra matchen i rad blev Morrison tvåmålsskytt samtidigt som hans Millwall inför de 17,632 åskådarna tog ett steg upp på fjärde plats i serien.
Millwall spelar bäst mot bra lag. Det har Norwich, Leeds och Southampton fått erfara. Idag fick även Charlton känna på lejonens styrka.

Leeds å sin sida är inte längre lika styrkefullt som de en gång var under säsongen. Det svänger om Yorkshireklubben på ett sätt som inte gynnar dem så här 10 omgångar innan säsongens slut. Bortaförlust med 1-0 mot Southampton innebär ändå att man stannar kvar på andra platsen. Leeds kan med andra ord tacka antagonistklubben Millwall för deras hjälp då dessa gjorde Charlton poänglösa. Vid Charlton-vinst så hade avståndet mellan The Addicks och Leeds kortats ned till två poäng.
De två andra playoff-lagen i Colchester och Swindon hade olika utgångslägen. Colchester gick på pumpen med 2-1 borta mot Carlisle samtidigt som Charlie Austin gjorde sitt 16:de mål för säsongen då hans Swindon bortabesegrade Brighton med 1-0.

Inför närmare 18,000 åskådare tog Huddersfield snabbt ledningen då Trotman i den tredje minuten gjorde 1-0 hemma mot serieledarna Norwich. I 69 minuter höll hemmalaget ledningen tills den notoriske måltjuven Grant Holt kvitterade.
Innan matchen var slut hade gästerna passat på att göra två mål till genom Stephen Elliott.
Norwich är ett klasslag. Organisatorisk så håller klubben nästintill Premier League-standard.
Serieledning med sju poäng. Tio omgångar kvar att spela. Är det hårt just nu så lär det bli ännu hårdare framöver.