Då många klubbar i ligan går på knäna rent ekonomiskt så kan Bristol City istället visa upp en stigande ekonomisk kurva. Läget i klubben är bättre än på länge och det gör så att klubben satsar därefter. Klubben har planer på att utöka akdemin och dess utbildning i stadsdelen Failand, en bit utanför staden. Man har köpt upp flera hektar med mark från en skola i staden och kommer framöver inleda byggnadsarbetet. Dessutom har klubben bestämt sig för att bygga ut sitt högkvarter. Citys VD Colin Sixstone har stora planer för klubben. Förutom att man har som mål att inom en snar framtid ta sig upp till Premier League så kommer man framöver att ha mer och större faciliteter. En ny restaurang,omklädningsrum och ett nytt gym ligger i pipeline.
Finanskrisen har uppenbarligen inte klappat till alla klubbar i ligasystemet.
City nobbar anbud på skyttekungen Maynard, bygger ny arena och utökar på alla fronter.
Nu är det faciliteterna i klubbens högkvarter som är prio.
TLC förmodar att detta blir färdigt innan klubben tagit steget upp till högsta divisonen.
Året är 1972. Platsen är Baseball Ground i Derby och de bägge männen på bilden är inga mindre än managern Brian Blough och hans ställföreträdare Peter Taylor. Lyckliga och leendes lyfter de pokalen till skyn. För första gången i Derbys fotbollshistoria. Samma dag har Cloughs bockar kört över Liverpool och därmed ordnat en ohotad förstaplats. Främsta konkurrenterna i Leeds och nämnda Liverpool klarar inte av att hänga med i guldruschen. Tre år senare, 1975, kom det andra och hittils sista i Derbys historia. Stora spelare i Derby under dessa år var Roy McFarland och hans lagkamrat Colin Todd. Duon briljerade i backlinjen och med hjälp av dessa skulle klubben vinna guldet. Tjugo år senare skulle de bägge tillsammans ha hand om managerskapet i Bolton men det är en annan historia.
Härom veckan lämnade Aidy Boothroyd tjänsten som manager för Colchester för att istället ta sig an samma tjänst i Coventry. Nu har Colchester löst det hela med att ersätta Boothroyd med hans förra assistent. Det blir John Ward, 59 år, som tar över taktpinnen i Colu. Ward som på 1970-talet var en målfarlig anfallare i Lincoln förespråkar offensiv fotboll och säger sig vara överförtjust i utnämningen. Ward har tidigare erfarenheter som manager i York, Cheltenham, Wolverhampton, Carlisle och de bägge Bristolklubbarna City och Rovers. Hos de två sistnämnda gjorde han succé då han förde dem till uppflyttning respektive kval. Ward var även delaktig i Yorks serieseger säsongen 92/93.
Colchesters ordförande Robbie Cowling säger till BBC Radio Essex att han tror att Ward är rätt man att få upp Colchester till The Championship. Annars hade han aldrig anställt honom.
Med tanke på meriterna så ser det ljust ut för Ward.
Premier League/The Championship Och så var det klart. Det som många länge har spekulerat om har nu skett. Jermaine Beckford har lämnat Elland Road. Leeds och anfallaren kom inte överens om ett nytt kontrakt. Everton blir istället den 26-åriga anfallarens nästa klubb. Beckford signerade idag ett fyraårskontrakt med Goodison Park-klubben och lämnar Leeds som en hyllad målspruta. Den supersnabba och målfarlige Beckford gjorde under tre års tid 85 mål för Leeds varav 31 av dem kom denna säsong. Att hans medverkan till uppflyttningen denna säsong är avgörande är ett understatement utöver det vanliga. Beckford har stundtals varit Leeds personifierad denna säsongen. Utan honom hade man aldrig ordnat en uppflyttning. Dessvärre går Yorkshireklubben miste om de stora pengarna. Hade man sålt av honom tidigare i år då Everton var villiga att lägga upp plånboken så hade man fått in en anselig summa. Nu kammar man noll. Beckford å sin sida tjänar bättre. Hans kontrakt med Liverpoolklubben är mycket lukrativt och hans övergång har väckt hopp hos Evertons supportrar. En sak är dock säker; Leeds blir nästa säsong en profil fattigare. Nu gäller det att hitta en ersättare ifall inte återkomsten till högre serie skall bli kortvarig.
Grimsby har gjort klart med värvningen av Barnsleys Michael Coulson. Den 22-årige anfallaren som gick hela vägen genom Barnsleys akademi har skrivit på ett tvåårskontrakt med Grimsby.
Coulson har under säsongen varit utlånad till The Mariners och där gjort bra ifrån sig med fem mål på 29 matcher. Men inte ens Coulsons medverkan kunde få Grimsby kvar i Football League. Kommande säsong blir därför ett eldprov för både Coulson och resten av manager Neil Woods lagbygge. Alla vill slå en nykomling och Grimsby måste tidigt sätta ned foten ifall man inte vill få ett par mellanår i BSP. Lagen i femte divisionen är inga blåbärslag. Både Grimsby och Darlington kommer tidigt få bekänna färg.
Coulson vars kontrakt med Barnsley går ut i sommaren kommer gratis till Grimsby och är bekant med manager Woods. En sådan sak gör det hela lättare. Coulson kommer få mycket förtroende till hösten och förväntas bli den som skall få Grimsby att åka ned och vända i BSP.
Ifall han klarar av att axla den mateln återstår dock att se.
Dagenham & Redbridge var så redo som manager John Still tidigare hade sagt. Detta fick Rotherham erfara under söndagseftermiddagen på Wembley.
The Daggers från östra Stor-London tog ledningen två gånger under matchen och vann en målrik match med 3-2. Resultatet tog klubben till League One. För första gången någonsin. Den unga klubben, blott 18 år gammal, har en spelartrupp med veteraner som var med från första stund. Målvakten Tony Roberts har spelat i klubben i 10 år och tillhörde det gamla "pubgänget". Det var så Dag&Red titulerades förr. Spelarna satt på puben och laddade inför matcherna i de lägre divisionerna. Igår var man på Wembley. Tiderna förändras. Daggers är uppe i League One. Hade du frågat någon om detta scenariot för 10 år sedan så hade de bara skrattat. Idag är det sanning.
Det är bara några timmar kvar innan Rotherham och Dagenham & Redbridge beträder Wembleys gräsmatta i säsongens sista kvalmatch. En match som Dagenham & Redbridge manager John Still ser som klubbens största utmaning någonsin. Man har nämligen aldrig under sin existens spelat i tredje divisonen. Dag & Red som så sent som 2007 vann BSP har denna säsongen gjort framsteg både på plan och utanför. Klubben från östra London är redo för nästa steg, menar managern Still, och ser det inte som några problem.
Först skall man dock besegra Rotherham. Sedan är man där.
På tal om Nottingham Forest så kan jag meddela er alla om att klubben idag för 31 år sedan med stolthet kunde lyfta Europacupspokalen efter att ha besegrat Malmö FF med 1-0 i finalen som spelades i München.
Fyra år senare, 30 maj 1983, skulle landsmännen i Liverpool vinna på straffar över Roma med 4-2.
Idag för 15 år sedan gick en av engelsk fotbolls stora legendarer bort. Ted Drake dog i en ålder av 82 år. Drake var en målspruta av rang under sina år i Southampton och Arsenal. Han gjorde på sammanlagt 238 matcher under åren 1931-1945 hela 171 mål och skulle komma att bli en av de mest målfarligaste anfallarna i engelsk fotboll. I hans fem landskamper för England gjorde han sex mål. Ted Drake var en riktig guldfot. Idag för 15 år sedan gick han bort. TLC skänker därför en tanke till Drakes efterlevande.
En annan legendar på fotbollsplanerna från förr är Bobby Stokes. Även han gick bort dagens datum 1995 i en ålder av 44 år. Likt Drake så var även Stokes en firad anfallare och målgörare för Southampton. Mellan 1968 och 1977 skulle det komma att bli över 200 matcher och 40 mål för Saints. Stokes blev kontroversiell på grund av detta. Han var född och uppvuxen i rivalstaden Portsmouth men valde att inleda karriären i Southamtons akademi. Efter sina år i Saints gjorde han det förbjudna som att gå till Portsmouth för att där spela en säsong. Stokes skulle ändå komma att bli en legend i Southampton och hedras än idag för sina bragder i klubben.
Chesterfield avslutar en, med berömd godkänd, säsong på åttonde plats i tabellen. Sista matchen för säsongen hemma på Saltergate mot Bournemouth så vänder man ett 0-1-underläge till vinst på övertid med 2-1. Supportrarna vill fira därefter. Med rullstol och kryckor. Se filmen som bidrar till att man drar på smilbanden både en och två gånger.
En förlust på de nio sista matcherna och med två raka segrar i slutomgångarna mot Arsenal och Aston Villa. Blackburn Rovers kan slå sig för bröstet. Det är en fjäder i hatten. Att dessutom avsluta säsongen med en tionde plats i tabellen är ännu bättre. I synnerhet då den platsen ger klubben såpass med intäkter från FA att man nu slipper sälja av stjärnor. Detta meddelar nu ordföranden John Williams.
Genom åren har klubben nämligen fått sälja av toppspelarna.
Roque Santa Cruz, Matt Derbyshire, Stephen Warnock, Andre Ooijer, Aaron Mokoena och Tugay har alla fått lämna för att klubben inte haft råd att behålla dem. Nu har man det med de stjärnor som finns i truppen. Dessa skall behållas och det under ledning av duktiga Sam Allardyce. Framöver kanske Blackburn därför kan börja blicka uppåt över tionde platsen?
Play-Off Final Lejonen från södra London släpptes loss på Wembley igår. Elva stycken kämpade och slet i sitt offer. Lejonkungen Neil Harris rev och slet bäst men det var hans lagkamrat i veteranen Paul Robinson som gjorde det han skulle. Mål. Robinsons mål betydde seger i matchen mot ett Swindon som inte alls var
lika taggat inför uppgiften. Då domaren blåste av föklarade manager Kenny Jackett att rättvisa hade skipats. Förra årets snöpliga finalförlust fick bli revanschens morot. Denna gången skulle man vinna och man gjorde det helt rättvist. Fyra säsonger i League One fick därmed räcka. Millwall är tillbaka i The Championship.
TLC gillar lag med attityd och mentalitet. Millwall lever förvisso på sitt ruffiga rykte men man lever upp till det så bra att det klär klubben fullt ut. Millwall har charm och identitet. Det är mer än vad man kan säga om Swindon, Peterborough och Scunthorpe, lag som klättrat upp i seriesystemen de senaste åren. Millwall berör. Det är därför extra roligt att man klarade kvalet i år. TLC lyfter på kepsen och skålar högt och glatt!
Träningslandskamper och division ett norra och södra tillhör inte mina favorit objekt att tippa på och därför avstår jag att tippa fram till den engelska fotbollen drar i gång igen i början av augusti.
Däremot kommer det bli en hel del tippande under VM. Jag kommer tippa ALLA matcher, ibland blir det 1x2, vissa gånger över/under 2,5 mål, andra gånger handikappspel och någongång kanske spel på vem så får flest hörnor eller gula kort. Alla spel kommer läggas på Betfair.
Kidderminster Harriers skrev den 14 september 1999 historia då man som första klubb någonsin i världsfotbollen använde sig av kvinnliga domare. Huvuddomare Wendy Toms och hennes linjedomare Amy Rayner och Janie Frampton dömde inför 3,125 åskådare matchen mot Nuneaton Borough. Kidderminster skulle dock inte ha några goda minnen av matchen. Fyra varningar utdelades och förlustsiffrorna skrevs till 1-2.
Crystal Palace klarade kontraktet i sista stund genom att komma före Sheffield Wednesday i tabellen. Så långt är allting bra. Resten är totalt katastrof. Det har varit kris på Selhurst Park hela säsongen. Ekonomin har brännt ut klubben. FAs bestraffning blev 10 minuspoäng och folk på ledande poster lämnade det sjunkande skeppet. Nu tvingas fler att sluta.
Hårt ansatta Championshipklubben Crystal Palace meddelar idag att 29 anställda sägs upp.Nyheten om nedskärningar kommer bara åtta dagar efter administratör Brendan Guilfoyle berättat att ett supporterkonsortium varit nära ett övertagande på Selhurst Park. TLC lider med Crystal Palace och föraktar varenda milimeter av framsteg som FA och dess bundsförvanter gör. Det är dessa människor som låter fotbollen bli sekundär och endast ser till kapitalet. I denna samlingens ögon så är fotboll ett skrivbordsjobb. I en rättvis värld så är det dessa männen som bör befrias från sina positioner. Föraktet har inga gränser.
Watford var nära tvångsförvaltning under säsongen. Likt många andra klubbar i ligan så har klubben haft svårt med att balansera upp ekonomin.I sista stund räddade man det som gick att räddas och för att inte låta det hända igen så träder klubbens största supporter in. Elton John, kontroversiell sångartist och livslång supporter, har beslutat sig för att dra sitt strå till Watford-stacken. Elton John kommer idag att hålla en konsert på arenan Vicarage Road och de pengarna som man får in på konserten kommer att gå till Watford för att stabilisera på alla fronter och för att värva spelare. Det är inte första gången sångaren har bidragit med pengar och publicitet till The Hornets. För 34 år sedan, 1976, blev John klubbens ordförande och har sedan dess brunnit för klubben. Utan honom hade The Hornets förmodligen inte funnits kvar idag.
Glasgow Rangers,Portsmouth,Livingstone och Gretna. Klubbar som alla på senare tid drabbats av svåra ekonomiska bekymmer som varit nära att rasera dem fullständigt. Dundee FC i de skotska andra divisionen ser dessa klubbar misslyckanden och bekymmer som en varningsklocka. Ett tecken på att man själva måste ta sig i kragen och tänka efter både en och två gånger innan man ger sig in i beslut angående framtiden.
Nu har supportrarna till klubben slagit näven i bordet. En inflytelserik supportergrupp har uttryckt oro över den ekonomiska framtiden och man har skrivit ned alla farhågor och hur klubben bör hantera dessa i ett brev till klubbens styrelse. Brevet från den Dee4Life Trust kommer bara en vecka efter ordförande Bob Brannan varnat för budgetnedskärningar för Dark Blues nästa säsong.
Det största kravet man har är att klubben inte bör förlita sig på enstaka privatpersoner. Ett exempel på detta är Dundee största investerare, Calum Melville, som förra säsongen spenderade bort 1,3 miljoner pund på en misslyckad reklamkampanj. Kampanjen blev en megaflopp och höll då på att välta klubbens finanser.
Melville avgick förra veckan. Han ångrade sitt kampanjbeslut och tyckte att en organiserad supporterklubb nu istället gör bäst i att samla in finanserna. Det är detta som nu håller på att hända i Dundee. Många bäckar små som ordspråker säger betyder mycket. En organiserad och stark samling människor, ett kollektiv, som arbetar med ett mål kan inte misslyckas. Supportrarnas kraft är starkast och viktigast. Supportrarna vet vad som är bäst för klubben. Vilja, hjärta och entusiasm. Det räddar Dundees framtid.
Det är lördag idag. Tidig morgon och chefredaktören är på bortaplan. 32 mil från sin hemstad mitt ute på landet. Avkopplande men också med tillgång till internet. Det blir räddningen som jag får tacka svärföräldrarna för. Avkopplande är det inte i London och Swindon idag. Det kommer definitivt inte att vara det i eftermiddag på Wembley.
Två lag som mött varandra totalt 95 gånger under historien. Möten som Millwall leder med 37 vinster mot Swindons 30. Resterande matcher,27 stycken, har slutat oavgjort.
Senaste gången som Swindon lyckades besegra Millwall i två matcher under en säsong var 2007/08. Dessa två segrarna var de första på mer än 12 år.
Klubbarnas fyra senaste möten står även dessa till Millwalls favör. Två vinster och två oavgjorda gör Kenny Jacketts lejon till favoriter idag. Klarar man av att leva upp till detta?
Det som talar emot klubben är att man under samtliga, fem stycken,kvalfinaler genom historien förlorat varenda en. Är det Millwalls tur denna gång?
Det återstår att se. Klockan 16:00 i eftermiddag dundrar det igång.
Luton Town är det laget som leder värvningskampen och man värvar från säsongens konkurrenter. Laget har som mål att ta sig tillbaka upp i League Two och med tanke på dagens värvning från uppflyttade Stevenage Borough så är det ingen omöjlig uppgift.
Luton har nämligen bundit till sig Andy Drury från Stevenage. Den 26 åriga anfallaren har under de senaste säsongerna varit en av de mest tongivande i Stevenage.
Hans kontrakt går ut i sommar ochj då passade Lutons manager Richard Money på att erbjuda spelaren ett kontrakt. Idag skrev Drury på, som free-transfer, ett tvåårskontrakt. Drurys egna kommentar till klubbvalet var att han ser Luton som en storklubb med framtidsvisioner. En klubb som har 7,000 på sina matcher i BSP är mycket mer insipreande att spela för en många andra lag som knappt har hälften så många åskådare i samma serie. Luton har därmed gjort sin fjärde värvning inför säsongen 2010/11. Alla spelarna är heta namn i de lägre divisionerna. TLC tror därför på att nästa säsong kan komma att bli Lutons.
Kaspar Ankergren blev frisläppt vid säsongsslutet av manager Simon Grayson. Han väljer då att ersätta Ankergren med en namne till denne men också en landsman Det är Notts Countys Kasper Schmeichel som signerat ett tvåårsavtal med Yorkshireklubben. Schmeichel vars pappa Peter en gång i tiden briljerade i Manchester Uniteds mål ser utmaningen som den största i hans liv. Leeds är en toppklubb oavsett seriesammanhang och det var därför som Schmeichel junior nobbade erbjudanden från andra engelska klubbar och istället valde Elland Road som ny arbetsplats. Den 23-åriga målvakten har en bra säsong bakom sig. Han har hållt nollan i 24 av matcherna och är en av anledningarna till att Notts County vann Leaguer Two denna säsongen. Han hade mycket väl kunnat stabilisera Nottinghamklubben i League One men med tanke på hans höga lönekrav så väljer Notts County att släppa honom. Istället för League One nästa säsong så blir det istället The Championship. Schmeichel som har över 140 matcher i Storbritannien har även spelat Premier League-fotboll i Manchester City och varit runt i klubbar som Darlington, Bury, Cardiff, Coventry och skotska Falkirk.
Karriären pekar därmed uppåt för den unga dansken.
Millwall eller Swindon, Rotherham eller Dagenham & Redbridge. Det är frågan det. Svaret vet vi inte förrän domaren blåser av matchern på lördag och söndag. TLCs experttips tror ändå på Millwall och Rotherham. De bägge lagen känns tyngre än sina finalmotståndare. Millwall har förövrigt en revansch att utkräva från förra årets Wembleyfinal. Samtidigt har Swindon en revansch att utkräva efter förlusten i sista ligaomgången. Spännande.
Sheffieldbon Richard Dempsey är en trebarnsfar och elektriker som har ett stort intresse i livet. Rotherham United. Under sina 45 levnadsår så har han följt The Millers mer än halva tiden. Både borta och hemma. Pappa Dempsey är en diehard Rotherham supporter. Det vore skam att säga något annat. Det är därför ironiskt att berätta om den senaste tidens händelser i Dempseys liv. Händelser han alltid kommer att ångra och alltid kommer att komma ihåg. Vi går tillbaka några veckor. Det är lördagen den 8 maj och platsen är Edgar Street i Hereford. Säsongens sista seriematch innan kvalet börjar. Ett kval som Rotherham redan är klara för. Richard Dempsey har haft en lyckad vecka på arbetet och därför belönats med ledighet på fredagen. Den dagen minns han inte. Det enda hans kommer ihåg är att han vaknar upp i en buss till Hereford. En blåtira och smutsiga jeans. Vännerna skrattar och pikar honom för gårdagens fylla. Dempsey botar ångesten med ett sexpack Heineken. Väl framme i Hereford är bekymren borta. Dessa är dock tillbaka då domaren blåser av matchen. Rotherham har förlorat med 3-0 och besvikelsen är stor. Istället för att hylla laget som tagit sig till kval så hånar supportrarna spelarna. Detta får en matchvärd att tända till. Med bestämda steg går matchvärden upp på läktaren och skäller ut folk efter noter. Dempsey tänder till. Han riktar sin onyktra vrede mot matchvärden och slår honom med ett distinkt högerslag rakt i ansiktet. Matchvärden rasar ihop och blir bortförd av sina kollegor. Sekunderna senare har Dempsey fyra poliser över sig. Han fängslas med handklovar och får sova ruset av sig på polisstationen i Hereford. Dagen efter då Dempsey vaknar upp i cellen på polisstationen i Hereford är det med dystra tankar han inleder dagen. Domen kommer på tisdagen. ”Avstängd nästa match på grund av utredning av brott” står det att läsa i ett brev Dempsey får på posten. Semifinalen borta mot Aldershot är därmed inget att tänka på. Aldershot har han aldrig tidigare besökt så bara en sådan sak gör problemet värre. En groundhopper med över 100 brittiska arenor på meritlistan kan sörja för mindre. Tiden går. Dempsey följer laget via Internet,radio och tv. Hans glädjerop då Adam LeFondre sätter matchens enda mål borta mot Aldershot finner inga gränser. Dagen därpå får han sin dom. Matchvärden har valt att inte anmäla Dempsey. Målet läggs ner. Avstängningen upphör Glädjen är kolossal. Aldershot hemma onsdag den 19 maj kommer bli sista matchen på hemmaplan för säsongen. Då är Dempsey där. Tror han ivarjefall. En timma innan matchen har Dempsey precis anlänt sin lokala stamkrog. Smuttandes på en kall Guinness så får han sig en knuff i sidan i all trängsel. Han råkar spilla en del av ölen på mannen bredvid sig. Det skulle han aldrig ha gjort. Inom loppet av ett par sekunder så ligger Dempsey på golvet med en helvild man över sig. Smällarna haglar över honom. Sedan minns han inte mer förrän han vaknar upp på polisstationen. Dempsey får ett sorgligt besked: ”Du är avstängd i en säsong för återkommande våldsbrott.” Mannen han slagits med var samma man som arbetade som matchvärd i Hereford. Denna gången var mannen civil och var ute för att dricka öl. Polisen gick på matchvärdens berättelse. Matchvärden hävdade att Dempsey handlat i hämndlystnad och helt oprovocerat gett sig på honom. Nu blir det därför ingen cupfinal på Wembley och kanske heller inget League One nästa säsong. Detta på grund av en matchvärd.
Den engelska ligafotbollens bästa målgörare denna säsongen spelade inte i Premier League. Inte heller i The Championship. Det är istället Southampton som har äran att kunna få presentera sin skyttekung i Rickie Lambert. Sjundeplacerande League One-klubben Southampton fick ut 31 mål av sina 28-åriga anfallare denna säsongen. Rickie Lambert, ny för säsongen 09/10 ifrån Bristol Rovers visade sig vara ett kanonkap. Lambert vann skytteligan i League One med fem bollar före Swindons Billy Paynter och med sex mål mer än den tilltänkta skyttekungen i Leeds Beckford. Swindon är ifinal på lördag men jag ser inte att Paynter skall kunna komma upp i mer än fem mål. Därför är Lambert nu bäst i League One.
***
Näst bästa målgörare under säsongen återfinns i mästarklubben Chelsea. Ivorianen Didier Drogba bidrog starkt med sina 29 mål till att bärga ligatiteln. Dessutom producerade han ett antal mål i cupspelet som gjorde att Chelsea kunde vinna dubbeln.
I sista omgången stod det mellan Drogba och Rooney som då hade lika många gjorda mål. Men efter att Chelsea krossat Wigan i sista matchen så utökades Drogbas målkvot till en skytteligavinst.
***
I The Championship var länge Cardiffs Michael Chopra den som ledde skytteligan. Men då han tappade så passade hans lagkamrat Peter Whittingham på att gå förbi. Tillsammans med Bristol Citys Nicky Maynard så delade duon på skytteligatiteln med 20 mål var. ***
Sex mål mer gjordes i League Two. Det var Rotherhams Adam LeFondre, som tack vare kvalspelet, kunde ta sig förbi Notts Coutys Lee Hughes och vinna med 26 mål. Det kan bli fler på söndag men knappast så många som sex stycken. För blir det så, då går LeFondre om Lambert. *** TLC älskar målkungar och gratulerar dem allihop med sedvanlig keps i luften!
Paddy Kenny blev rubrikernas man då han förra säsongen ertappades med att ha använt sig av efedrin. Mediepåslaget hetsade FA till agera och Kenny stängdes av i nio månader. Där hade den 33-årige irländarens karriär kunnat vara över. Men Sheffield United såg människan Kenny bakom alla rubriker och gick politsikt inkorrekt på spelarens sida. Kenny, som tidigare var en populär spelare i Blades, blev nu en kultspelare. Det har efter avstängningen blivit två instaser mellan Blades-stolparna. Till sommaren går kontraktet ut mellan målvakten och Kenny. Parterna skall diskutera en förlängning. Samtidigt har QPR meddelat intresse. Londonklubbens nya manager i Neil Warnock, f.d Blades-manager, känner Kenny sedan tidigare. Det var han som värvade Kenny till Blades från Bury 2002. Får se hur det blir nu under sommaren med Paddy Kenny. Ifall det blir en återförening med Warnock på Loftus Road eller om han avslutar Blades-karriären storstilat och med finess som en riktig ikon. Istället för snack om osportligt, kriminellt beteende, droger och avstängning så snackas det nu om fotbollspelaren och den rutinerade målvakten Paddy Kenny. Skön revansch för Paddy Kenny och en knäpp på näsan på alla moraltanter som gärna ser allt i svart eller vitt.
Premier League De största glädjescenerna har lagt sig. Blackpool har kommit tillbaka till vardagen och nu börjar arbetet med att bygga upp klubben för spel i Premier League. Då börjar man med att bygga ut arenan Bloomfield Road. Antalet platser skall fördubblas och man talar om en arena som till hösten skall inhysa 16,000 åskådare. Det kan behövas. Suget är stort nu uppe i Lancashires tivolistad. Faciliteter över lag skall förbättras, såsom utrymmen för sjukvård och media. Men framförallt är det utrymmet för åskådarna som skall byggas större. East Stand skall byggas ut och nu är klubben i full gång med att planera inför hösten. Ordförande Karl Oyston har penna och block i högsta hugg och noterar varenda pryl som bör ordnas. Oyston och hans Tangerines bör skynda sig. Sommaren går fort förbi och snart är det dags. Då är det inte bara arenan som bör klara av spel i högsta divisionen.
The Championship Norwich fortsätter att bygga inför nästa säsong. För ett tag sedan gjorde man klart med Brightons Andrew Croft. Igår meddelade manager Paul Lambert att ännu en spelare skrivit kontrakt med Kanariefåglarna. Man värvar nu från kommande konkurrenter. Det är Coventrys Elliot Ward som skrivit på för East Anglia-klubben. Den 25-åriga försvararen med 126 matcher och 16 mål för Skyblues har tecknat ett 2-årskontrakt med Lamberts gröngula här och kommer på free-transfer. Ward, med meriter från spel i Premier League med West Ham, är tänkt att ersätta Gary Doherty som nyligen fick lämna Norwich. Bra nyförvärv av Lambert och ett bevis på att Norwich är tillbaka för att stanna.
League One Les Parry har jobbat som sjukgymnast i Tranmere i över 20 år. Då John Barnes i höstas avskedades så ersatte man honom tillfälligt med Parry. Parry skulle leda klubben säsongen ut, sades det i oktober 2009. Manageryrket var ett stort steg för en sjukgymnast att ta men Les Parry klarade uppgiften. Han lyckades klara kontraktet i sista stund och nu hyllas han av folk kring klubben. En av gratulanterna är den förre managern Ronnie Moore som anser att Parry borde ta tjänsten som manager på heltid. Att ens fundera på att gå tillbaka till sitt förra arbete är ett steg tillbaka. Parry har gott och väl bevisat att han klarar uppgiften och då är det bara att fortsätta. Gör han det så kan de båda managerna mötas nästa säsong. Moore är nämligen manager för Rotherham idag och vid vinst över Dag & Reds i playoff-finalen på söndag så är Rotherham ett lag i League One nästa säsong. Undra ifall det är lika glada toner då emellan de bägge herrarna?
Blue Square North En gång i tiden var Andy Sinton en stabil och duktig mittfältare i Queens Park, Sheffield Wednesday och Tottenham. Hans slit på mittfältet gav utdelning och han gjorde mellan åren 1991-1993 12 landskamper för England. De senaste åren har den gamla spelaren, idag 44 år, ägnat sig åt manageryrket. Sedan 2004 har Sinton varit spelande manager i amatörlaget Fleet Town. Fram tills idag. Storsatsade AFC Telford United presenterade igår sin nya manager och det blev Andy Sinton. Nästa steg i karriären blir sjätte divisionen i ett lag som satsar på uppflyttning. Denna säsongen hamnade klubben på en mindre glamorös elfte plats i Conference North. Vem vet, med Sinton i organisationen så kan Telford bli ett topplag och nå sina drömmars mål. Det är därför han är anställd.
Play Off Final Lördagens kvalfinal mellan Millwall och Swindon ser ut att bli en folkfest. Enligt Millwalls hemsida så har över 35,500 biljetter sålts till lagets supportrar. Swindon vill inte vara sämre. I lördags hade The Robins sålt 28,000 biljetter av de 36,700 man blivit tilldelade. Idag var siffran uppe i lite över 30,000. Fler lär det bli innan avspark. Över 70,000 på Wembley då domaren blåser igång på lördag kan komma att skapa en fest som ingen av lagen tidigare varit med om. Stort!
Besvikelsen i Southend är stor efter säsongens svidande nederlag. Såpass stor att man helst av allt vill glömma den. Glömma den till den grad att klubbens supportrar röstat om att nästa säsongs hemma och bortadress skall förnyas. Det uppger nu klubbens hemsida. En total förändring från denna säsongen skall istället göra att en ny och fräscht ställ symboliserar ett lika fräscht, nytt, starkt och glatt Shrimpers i League Two kommande säsong. Även klubbens manager Steve Tilson och ledare i organisationen intygar att ett tröjbyte skulle kunna få en nystart. Denna säsongens gula bortatröja kommer istället nästa säsong bli tredje stället. En revolutionerande idé? Ett sätt att glömma det förflutna, det trista och det negativa? Kanske. Ett sätt även för klubben att tjäna pengar. Nya souvenirer och i synnerhet matchtröjor får alltid fart på ekonomin. Det är något en skuldtyngd klubb som Southend nu behöver. Det nya matchstället kommer att komma under sommaren.
Lördag den 8 maj 2010. En dag som kommer att gå till historien i Leeds. En dag då 10 kämpar vände och vann mot Bristol Rovers och där hjältarna för dagen hette Howson och Beckford. Då domaren blåste av matchen hade Leeds tagit sig tillbaka uppåt i seriesystemet. Man var klara för The Championship till säsongen 10/11. Publiken var lyrisk. Sekunderna efter att domarens visselpipa ljöd över Elland Road så stormade massorna in över den anrika fotbollsplanen.
Det är det många som har. Förutom walesare. Det femton bokstäver långa ordet är namnet på en liten stad 8 kilometer ifrån Wrexham. Med sina 10,000 invånare är det forna kolgruvesamhället en av de mest tätbefolkade i Wales. Rhos, som staden kallas på engelska, är känt för sitt musikarv och för att folket kallas Jackos. Ett namn stadens invånare fått de jakobiter som en gång i tiden förvisades till staden ifrån Wrexham.
Givetvis har man som andra brittiska städer,samhällen och byar även ett fotbollslag.
Rhos Aelwyd Football Club grundades 1943 och spelar sina matcher i den walesiska ligans lägre divisioner. Hemmaarenan heter Ponciau Park och klubbens genom tidernas mest kända profil hette Robert Roberts. Vänstermittfältaren Roberts föddes i staden, spelade där, i det walesiska landslaget men också i den engelska ligan i bland annat West Bromwich.
Fotbollen är dock i skuggan av det musikarv man har. Bland de främsta i Storbritannien. Även arkitekturen i staden är så udda att den blivit känd och populär. Med tanke på det religösa arvet ifrån jakobiterna så har staden ett stort antal kyrkor och kapell sett till invånare.
Det är det närmaste man kommer frälsning i denna del av Wales.
Nordirländska Cliftonville spelar sina matcher sedan 1890 på arenan Solitude. Detta gör arenan till Irlands äldsta fotbollsstadium och det var även här som det sägs att tidernas första straff dömdes i en fotbollsmatch. En gång i tiden var arenan uppdelad i två tomter men en av dem såldes och idag finns det bostadshus på den plats som en gång tillhörde Cliftonville.
Solitude inhyser idag 6,000 åskådare som mest och har slutsålt de gånger då Linfield och Glentoran kommer på besök. The Solitude har hämtat inspiration från Fulhams arena Craven Cottage och dess arkitektur. Detta kan ses på byggnaden Whitehouse som påminner om en alpstuga.
Klubben är kända för att ha täta band med skotska Celtic och dess supportrar och värnar om sitt katolska och irländska arv.
League One Bristol Rovers har kommit överens med Fulham om att värva mittfältaren Wayne Brown på en fri transfer. Det enda som återstår är en läkarundersökning och en sådan är i nuläget av högsta intresse för bägge parterna. Brown var nämligen utlånad från Fulham till Rovers under våren och spelade fyra matcher för Rovers innan han skadade sig. Skulle det visa sig att skadan inte påverkat Brown något alldeles för illa så är han emottagen med öppna armar på Memorial Stadium i Bristol och med ett tvåårskontrakt i handen. Bristol Rovers manager Paul Trollope beskriver Brown som en spelare han kan bygga laget kring. En klasspelare som bara utvecklas. En sådan kille skall inte ruttna bort i Fulhams reservlag. Den 21-årige mittfältaren växte upp i Fulhams akademi och gjorde bland annat sin seniordebut just mot Rovers i en FA Cup-match 2008. Med erfarenheter från Premier League, större organisation och med mycket kunnande kommer Brown att bidra med mycket glöd hos Rovers kommande säsong. Bara han håller sig frisk. Paul Trollope är den som håller tummarna hårdast för detta.
Ögruppen Kap Verde i Atlanten några mil väster om Afrika rosar inte fotbollsmarknaden. Man kan ändå bidra med en spelare till Football League. I League Two-klubben Macclesfield spelar målvakten José Veiga. Den 33-åriga burväktaren har varit i klubben sedan 2009 och gjort fem insatser mellan stolparna på Moss Rose. Innan dess spelade han en säsong i Hereford United och amatörlaget Atherstone. Englandsäventyret började dock 2006 i Conferenceklubben Tamworth då han inhandlades från den portugisiska klubben Olhanense. Över 40 insatser skulle det bli på The Lamb Ground och Veiga såg ut att kunna bli något alldeles extra om det inte hade varit för ett speluppehåll. Veiga åkte hem till Kap Verde på semester och kom inte tillbaka till Tamworth i tid. Klubbens styrelse undrade vad som stod på och försökte förgäves få kontakt med målvakten. Efter två veckor dök Veiga upp i Tamworth. Ursäkten? Han hade försovit sig. Tamworth tröttnade lika snabbt på spelaren som på den dåliga ursäkten.
Morecambe och dess manager Sammy McIlroy har beslutat att inte ge veteranen Wayne Curtis nytt kontrakt. Den 30-åriga anfallaren är den i laget som tjänat klubben under längst tid. Curtis har mer än 300 matcher för Morecambe under 12 års tid och var med att föra upp klubben i League Two då det begav sig. Nu är det över. Curtis vän och kollega, mittfältaren Fraser McLachlan, får även han lämna. En trotjänare som offrat fyra hårda år som kämpe på klubbens mittfält. Även han får tacka för sig då Sammy McIlroy vill förnya. McIlroy låter sammanlagt sex spelare lämna.Det gamla skall ut och det nya skall in. Generationsskiftet är ett faktum. Det är tacken för lång och trogen tjänst.
Det har redan gått 5 år sedan en av de mest spännande, oförglömliga och helt sjuka matcher som någonsin spelats ägde rum. Onsdagen den 25 maj 2005 spelades Champions League finalen mellan Liverpool-Milan på Ataturk Stadion i Istanbul. Snacket innan handlade mest om att det här skulle bli en tråkig, tillbakadragen och målsnål historia men jävlar vad fel de hade…..
Liverpools väg till finalen var inte direkt spikrak, det krävdes två sena mål av Neil Mellor och Steven Gerrard i sista gruppspelsmatchen mot Olympiakos för att Liverpool överhuvudtaget skulle gå vidare till åttondelsfinalen. Väl där slog man ut Bayer Leverkusen utan problem och i kvartsfinalen skulle man ställas mot stjärnfyllda Juventus. Liverpool startade i ett rasande tempo och ett chockat och paralyserat Juventus blev helt utspelade och de röda hade 2-0 efter dryga halvtimmen. Dessvärre tappade man det fina spelet och Juventus tilläts reducera och jag var helt inställd på returen i Turin skulle bli fruktansvärt jobbig. Returen blev inte så jobbig som jag trodde, trots ett stort bollinnehav skapade Juventus inte mer än ett par halvchanser och Liverpool kunde relativt lätt hålla 0-0 tiden ut. Semifinalen blev däremot en riktig nagelbitare, Chelsea var det bättre laget i båda matcherna men en hel del tur och Luis Garcias spökmål gjorde att Liverpool gick till sin första final i Europacupen/Champions League sedan 1985. Glädjescenerna inne på Anfield i samband med slutsignalen (efter mer än 6 minuters tillägg) var helt galna och filmen nedan speglar det på ett underbart sätt.
Drygt tre veckor senare var det dags för finalen. På den tiden arbetade jag på det amerikanska dyngföretaget Johnson Controls och hela den dagen var en ända lång väntan på att få gå hem och möta upp de jag skulle se finalen ihop med. Den engelska puben S:t George uppe i Masthugget var platsen vi skulle träffas på ett par timmar innan avspark.
Till Istanbul hade fler än 70000 (med eller utan biljett) liverpoolfans rest och de skapade en otrolig atmosfär både i centrala stan och inne på arenan. När matchen väl drog igång verkade det som om liverpoolspelarna fortfarande var kvar i omklädningsrummet, Maldini satte 1-0 efter dryga minuten och ett helt utspelat Liverpool fick se Hernan Crespo sätta både tvåan och trean innan första halvlek var slut. I halvtid bestämde jag mig för att avsluta ölen och gå hem men innan jag hann så långt började det hända saker, Gerrard nickade in 1-3 och Smicer sköt in 2-3 inom loppet av två minuter och både vi på puben och alla liverpoolfans inne på arenan började förstå att något stort var på väg att hända. Ytterligare ett par minuter senare satte Xabi Alonso 3-3 på sin egen straffretur och allt gick Liverpools väg. Just då var jag helt säker på att Liverpool skulle vinna redan under ordinarie speltid men Milan hämtade sig från chocken, jämnade ut spelet och höll 3-3 tiden ut. I förlängningen hände inte mycket förutom att Jerzy Dudek svarade för helt osannolik dubbelräddning på skott & nick från Tomasson och Shevshenko. På puben blev det helt tyst efter förlängningen, det kändes konstigt att en sådan otrolig match skulle behöva avgöras på straffar.
Straffarna började, Liverpool satta sina två första och Milan brände en och en räddades av Dudek. Nu var det nära men Riise missade och Milan satte två raka och helt plötsligt var det stor press på Vladimir Smicer. Han gjorde mål och nu hade Liverpool två chanser att avgöra, antingen genom ytterligare en räddning av Dudek eller ett mål av Steven Gerrard. Andrej Shevshenko såg ofokuserad ut när han gick fram och straffen var inte bra. En ny räddning av Dudek och Liverpool var återigen Europas bästa fotbollslag.
Firandet blev grymt och puben som egentligen skulle ha stängt vid midnatt höll öppet ett antal timmar till. Jag var nog inte hemma förrän närmare 04:00 och att jobba på torsdagen den 26 maj 2005 var helt uteslutet.
Har någon mot förmodan glömt hur det gick till kan ni se det här
Walter Smith och hans assistenter Ally McCoist och Kenny McDowall har arbetat kontraktlösa hos Glasgow Rangers sedan årsskiftet. Detta på grund av att klubben varit i ekonomisk knipa samt sökt efter en ny ägare. Nu ser läger dock ut att ljusna för den nyblivna mästarklubben. Den levande legenden Walter Smith skrev idag på ett kontrakt som sträcker sig till juni 2011. Den idag 62-åriga guldmanagern med många framgångsrika år bakom sig kommer då att pensionera sig. Smith som styrt Rangers mot nio ligatitlar och lika många cuptitlar hyllas nu som klubbens största manager någonsin. Att avsluta karriären i klubben han blivit Gud i är, så att säga, grädden på moset.
Skotten Robert "Bob" McKinlay föddes den 10 oktober 1932 i Lochgelly, Skottland och skulle som vuxen fotbollsspelare komma att göra hela 19 säsonger i Nottingham Forest. Hans 614 matcher för Forest mellan 1951 till 1970 är klubbrekord. Centerhalven McKinlay tillbringade hela sin karriär i Nottingham och skulle även komma att spela 265 matcher i följd mellan april 1959 och oktober 1965. Han missade därefter en match i sitt liv, mot Aston Villa, för att sedan fortsätta 134 matcher oavbrutet. McKinlay var med och vann FA Cupen med Forest 1959 och blev utsedd till lagkapten mellan 1961-1966. Han dog i en ålder av 70 år och än så länge har ingen slagit hans rekord.
League Two Oxford är tillbaka i Football League och då slår man på stora trumman. Klubbens första värvning inför nästa säsong kommer från Glasgow Rangers och heter Steven Kinniburgh. Den 20-åriga försvararen är dock inte okänd för Oxfords fans. Kinniburgh har under säsongen varit utlånad till Oxford och där gjort 14 matcher för det nyblivna Football League-laget. Manager Chris Wilder är nöjd med värvningen. Spelaren känner till klubben och staden och kan nu endast komma att koncentrera sig på Oxford. Själv så säger Kinniburgh att han trivs i en klubb med framtidsvisioner och stora ambitioner. Oxford är en klubb som förtjänar att spela högt upp i seriesystemet. Hela organisationen passar in där menar Kinniburgh. Framtiden ser ljus ut för Oxford.
League One/The Championship Play Off-final Swindons manager Danny Wilson är fortfarande förbannad efter semifinalen i playoffstriden.
En ilska som mer och mer övergår till oro och ängslan.
Anledning? Jo, mittbacken, lagkaptenen och försvarankaret Gordon Greer, som aldrig gör något fel, blev där en syndabock trots vinsten. Anledningen till detta är att Greer blev utvisad i senaste matchen mot Charlton och därmed missar finalen mot Millwall på lördag. Greer fotade till Charlton Deon Burton på ett sätt som donmaren ansåg var hänsynslöst. Både Wilson och Greer hävdar att det hela bara var en olyckshändelse. Domarens belsut står fast och därmed missar viktiga Greer finalen på lördag. Nu får man klara sig utan viktiga Greer i backlinjen och detta är något som oroar manager Wilson. Wilson har dock beslutat att låta lagkaptenen röra sig fritt med spelarna och ledarna vid sidan av planen. Ett sätt att höja moralen. Händelsen spelar dock Millwall fint i händerna som nu får det lättare då man slipper tampas med Swindons backklippa. 1-0 till Millwall, så att säga, i förmatchen mellan de båda lagen.
Trots att man ramlade ut ur The Championship denna säsongen så vill spelare komma till Peterborough. Dave Hibbert kom för ett tag sedan och igår meddelade nordirländaren Grant McCann att han mer än gärna vill spela för The Posh. Mittfältaren McCann, 30 år, byter ner sig en division från The Championship till League One och går från Scunthorpe till Peterborough. Anledningen: manager Gary Johnson och Peterborough legendaren Barry Fry. Det räckte med ett samtal med duon för att McCann skulle övertygas. Landslagsmannen, 21 landskamper för Nordirland, lämnar Scunthorpe efter 99 matcher och 18 mål och har tecknat ett 3-års kontrakt med The Posh. Klubben lyser av tilldragelse. Ordförande Darragh MacAnthony har i Peterborough skapat harmoni och trygghet. Även fast säsongen präglats av förluster så har klubben ändå haft en styrka som kommer att göra den stark i nästa säsongs upplaga av League One. Gemenskapen på London Road är vida känd. Organisationen är värmande. Det ser spelarna och det utnyttjar givetvis klubben. Därför är det bara en tidsfråga innan högerbacken Mark Little anländer till London Road. Utlånad från Wolves under säsongen men med ett kontrakt som går ut i juni. Nu står han snart utanför London Road och bankar på dörren. Även han har trollbundits.
Hipp, hipp, hurra på vår födelsedag. Jodå, så är det idag. TLC fyller idag 2 år. Tiden går hur snabbt som helst då man har skoj. Söndagen den 25 maj 2008 drog jag igång. Sedan dess har det med detta inlägg blivit hela 2186 stycken. Om precis allting från Lands End i syd till Inverness i norr, från Southend i sydöst till Blackpool i nordväst. Dessutom med spel och tips. Vi gillar det, ni gillar det. När alla gillar det så kan man fira allra bäst. Jag vill en dag som denna gratulera bloggen samtidigt som jag vill tacka alla läsare för kritik, synpunkter och stöd. Det betyder mycket och utan er hade jag förmodligen inte hållt på så här länge. Tack! Fortsätt läs och stödja så fortsätter TLC att producera högkvalitativa texter. Som så alltid.
Wrexhams Neil Taylor går en spännande framtid tillmötes. Två framgångsrika seniorsäsonger i Wrexham och BSP har gett den 21-åriga försvararen tillräckligt med kött på benen att han nu är redo för nästa steg i karriären. Igår kom dessutom landslagsdebuten då han som inhoppare fick spela de sista 28 minuterna borta mot Kroatien. Det är bara en tidsfråga innan Taylor hamnar i Football League. Länge har ryktena angett Swansea som nästa klubbadress. Detta är dock något som Taylor talar tyst om. Taylor är förtegen om framtidsplanerna och intygar att han fortfarande är lojal mot Wrexham. Samtidigt menar han på att det är alla spelares dröm att komma vidare. Att, som sagt, ta ett nästa steg. Det steget är inte i Wrexham. Det scenariot hade kunnat vara möjligt för fem år sedan men inte idag. Istället slussas potentiella unga stjärnor iväg ut till konkurrent klubbar i Wales och gör att Wrexham inte kommer någon vart. Man blir en mellanstation i fotbollens Storbritannien och vattknas ur som klubb. Framtidsplanerna som manager Dean Saunders har går mot hans vilja i kras och han kan inte göra något åt det.
Efter 60 år på Gay Meadow flyttade Shrewsbury 2007 in på nybyggda Prostar Stadium. Arenan, döpt efter sponsoren med samma namn, bytte snart namn till en annan sponsors namn, Greenhous Stadium. Nu har supportrarna fått rösta om vad dem vill att arenan skall få heta och det blir Grennhous Meadow, eller bara New Meadow. Men då allt kommer omkring så kallas den i folkmun för Gay Meadow. Så populär är den. Fast förankrad i folksjälen i Shropshire, Supportrarna älskade sin gamla arena och att ta tillbaka det gamla namnet betyder så mycket för klubbsjälen. I synnerhet nu till nästa säsong då klubben firar 125-års jubileum. Man vill ta med sig det förflutna in i framtiden. Arvet skall med. Dave Sullivan, en talesman för sponsoren Greenhous, säger i en intervju att företaget prioriterar supportrarnas frågor och önskemål. Huvudsaken är att supportrarna trivs, menar han på. Helt rätt. Det är supportrarna som till syvende och sist drar in pengarna till klubben som i sin tur går till sponsoren. Fler klubbar borde tänka så. Supportrarna visar därmed att man är klubben personifierad.
Mindre än en månad kvar till världens största händelse. Fotbolls VM i Sydafrika. Tänkte därför publicera händelser som hänt dagens datum under historien och som är landslagsrelaterade.
24 maj 1931 Efter en katastrofal träningsturnering där man förlorat med 5-0 mot Österrike och 3-0 mot Italien så möter Skottland för första gången någonsin Schweiz i en landskamp. Platsen är Geneve och skottarna lyckas vinna matchen med 3-2. *** 24 maj 1994 Irlands målvakt Paddy Bonner är med på plan då hans landslag besegrar Bolivia i Dublin. Segern är Bonners 72:a i landslagskarriären och betyder delad rekordplats med landsmannen Liam Brady. *** 24 maj 2000 När Brasilien vinner över Wales med 3-0 på Millennium Stadium i Cardiff så är det första gången någonsin som en landskamp spelas under tak i Storbritannien. *** 24 maj 2002 England förbereder sig för VM i Sydkorea/Japan då det som inte får hända händer. Danny Murphy råkar ut för en fotskada under träning, så allvarligt, att hans deltagande uteblir. Murphy som själv var ersättare åt en redan skadad Steven Gerrard får istället följa världsmästerskapet via tv. ***
Cambridgeduon Dan Gleeson och Danny Crow är klara. Luton har inte fått nog av värvningar. En kort tid efter säsongens slut och kvalförlusten mot York så annonserar The Hatters om nästa värvning. Veteranmålvakten Kevin Pilkington, 36 år, från Notts County har skrivit på ett 12-månaders kontrakt. Pilkington som tidigare varit på lån till Luton har erfarenheter som täcker upp hela truppen. Med över 400 matcher under karriären i klubbar som Manchester United, Mansfield, Rotherham och Notts County så kan han sin sak. En trygg och stabil sista utpost och en nyttig ledargestalt för kommande säsong. En spelare som är värvad för att ta Luton tillbaka upp till Football League. Nu har Luton bundit till sig spelare på alla lagdelar. Manager Richard Money bygger från grunden och upp mot League Two.
Sheffield Uniteds lagkapten Chris Morgan har tecknat ett nytt treårigt avtal med Bramall Lane-klubben. Den 32-årige försvararen värvades till Blades 2003 och har gjort nästan 250 matcher för klubben. Verkställande direktören Trevor Birch är mycket nöjd med att klubben och Morgan kommit överens om framtiden. För Birch betyder Morgans närvaro allt för United. Morgans engagemang och brinnande entusiasm är livsviktig för klubben. Han är trygghet, kunskap och ledare i en och samma person.
Länge såg det även ut som att Morgan skulle skriva nytt kontrakt där han skulle fungera som spelande tränare. Något sådant är nu inte aktuellt. Morgan ville ge allt på planen istället. Det är rätt. Var sak på sin plats.
Lancashiregänget Accrington Stanley slår på stora trumman då manager John Coleman meddelar att han vill ha nya kontraktskrivningar på mer än en hel startelva. I en serie där mer än vartannat lag drabbats hårt av det ekonomiska läget och klubbar snarare fått skära ned hellre än att bygga upp så går Stanley mot strömmen. Tolv spelare har fått nya kontraktserjudanden. Däribland lagets bästa målgörare under säsongen i Michael Symes and Bobby Grant. Målvakten Ian Dunbavin, försvararna Dean Winnard, Darran Kempson och Peter Murph, mittfältarna Luke Joyce, Sean McConville, John Miles och Alan Burton. Alla erbjuds nytt kontrakt. Coleman tror på kontinuitet och att bygga efter förutsättningarna. Det är det inte alla managers som gör.
TLC - The Langham Court är bloggen för dig som gillar engelsk och brittisk fotboll.
I synnerhet den fotboll som spelas i serierna under Premier League.
Även skotsk, walesisk och nordirländsk fotboll behandlas här samt även odds, stryktips och spel av olika slag.
Vill du hjälpa till att göra den bloggen bättre?
Artiklar, åsikter och insändare kan då skickas till:
the.langham.court@hotmail.com