TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

fredag 28 maj 2010

En Rotherhamsupporters maximala otur

Sheffieldbon Richard Dempsey är en trebarnsfar och elektriker som har ett stort intresse i livet. Rotherham United. Under sina 45 levnadsår så har han följt The Millers mer än halva tiden. Både borta och hemma. Pappa Dempsey är en diehard Rotherham supporter. Det vore skam att säga något annat. Det är därför ironiskt att berätta om den senaste tidens händelser i Dempseys liv. Händelser han alltid kommer att ångra och alltid kommer att komma ihåg.
Vi går tillbaka några veckor. Det är lördagen den 8 maj och platsen är Edgar Street i Hereford.
Säsongens sista seriematch innan kvalet börjar. Ett kval som Rotherham redan är klara för.
Richard Dempsey har haft en lyckad vecka på arbetet och därför belönats med ledighet på fredagen. Den dagen minns han inte. Det enda hans kommer ihåg är att han vaknar upp i en buss till Hereford. En blåtira och smutsiga jeans. Vännerna skrattar och pikar honom för gårdagens fylla. Dempsey botar ångesten med ett sexpack Heineken. Väl framme i Hereford är bekymren borta. Dessa är dock tillbaka då domaren blåser av matchen. Rotherham har förlorat med 3-0 och besvikelsen är stor. Istället för att hylla laget som tagit sig till kval så hånar supportrarna spelarna. Detta får en matchvärd att tända till. Med bestämda steg går matchvärden upp på läktaren och skäller ut folk efter noter. Dempsey tänder till. Han riktar sin onyktra vrede mot matchvärden och slår honom med ett distinkt högerslag rakt i ansiktet. Matchvärden rasar ihop och blir bortförd av sina kollegor. Sekunderna senare har Dempsey fyra poliser över sig. Han fängslas med handklovar och får sova ruset av sig på polisstationen i Hereford. Dagen efter då Dempsey vaknar upp i cellen på polisstationen i Hereford är det med dystra tankar han inleder dagen.
Domen kommer på tisdagen. ”Avstängd nästa match på grund av utredning av brott” står det att läsa i ett brev Dempsey får på posten. Semifinalen borta mot Aldershot är därmed inget att tänka på. Aldershot har han aldrig tidigare besökt så bara en sådan sak gör problemet värre.
En groundhopper med över 100 brittiska arenor på meritlistan kan sörja för mindre.
Tiden går. Dempsey följer laget via Internet,radio och tv. Hans glädjerop då Adam LeFondre sätter matchens enda mål borta mot Aldershot finner inga gränser. Dagen därpå får han sin dom. Matchvärden har valt att inte anmäla Dempsey. Målet läggs ner. Avstängningen upphör
Glädjen är kolossal. Aldershot hemma onsdag den 19 maj kommer bli sista matchen på hemmaplan för säsongen. Då är Dempsey där. Tror han ivarjefall. En timma innan matchen har Dempsey precis anlänt sin lokala stamkrog. Smuttandes på en kall Guinness så får han sig en knuff i sidan i all trängsel. Han råkar spilla en del av ölen på mannen bredvid sig. Det skulle han aldrig ha gjort. Inom loppet av ett par sekunder så ligger Dempsey på golvet med en helvild man över sig. Smällarna haglar över honom. Sedan minns han inte mer förrän han vaknar upp på polisstationen. Dempsey får ett sorgligt besked: ”Du är avstängd i en säsong för återkommande våldsbrott.” Mannen han slagits med var samma man som arbetade som matchvärd i Hereford. Denna gången var mannen civil och var ute för att dricka öl. Polisen gick på matchvärdens berättelse. Matchvärden hävdade att Dempsey handlat i hämndlystnad och helt oprovocerat gett sig på honom.
Nu blir det därför ingen cupfinal på Wembley och kanske heller inget League One nästa säsong. Detta på grund av en matchvärd.

Inga kommentarer: