TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

onsdag 19 maj 2010

Roy Hollis – Störst i östra England

Southend United mesta målskytt genom tiderna heter Roy Hollis. Den Great Yarmouth-födda anfallaren skulle komma att göra 135 mål för Essex-klubben under sina år där på 1950-talet.
Det var inte bara i Southend som Hollis skrev historia. Åren tidigare, från 1948 till 1952 skulle det komma att bli 107 matcher och 59 mål för Kanariefåglarna. Även på Carrow Road skulle Hollis komma att sätta rekord. Snabbaste målet i klubbens historia, hattrick i debuten, fem mål i en match mot Walsall och en mängd andra ljusglimtar som fick honom att bli medlem i Norwich City Hall of Fame. Hollis skulle även bli historisk med att som enda person i Norwich historia både gjort hattrick för och emot klubben. Emot klubben gjorde han det då han spelade för Southend. Det är därför ingen hemlighet att Hollis hyllades som ett bollgeni i hela östra England.
Då Hollis, i en ålder av 73 år, 1998 gick bort så sörjdes han av en hel nation. I synnerhet östra England där han frälste supportrarna i Norwich och Southend. Där lever han fortfarande kvar i folks minnen och hjärtan.

Inga kommentarer: