TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

tisdag 18 maj 2010

Från Tow Law till stjärnorna

Uppe i nordöstra England, i County Durham, ligger det lilla samhället med det märkliga namnet Tow Law. Staden som mer låter som en indianby eller en kinesisk maträtt ligger på vägen mellan Darlington och Edinburg och inhyser drygt 2000 invånare. Samhället är känt för sina vindkraftverk men även för att ha fostrat kända fotbollsspelare. Det är nämligen härifrån som Chris Waddle och Steve Howard en gång i tiden lärde sig spela fotboll men jag kommer till det. Först lite om den pittoreska klubben. På Ironworks Road i centrum av samhället spelar klubben Tow Law Town till vardags i Northern League, motsvarande division 9 och 10. The Lawyers som klubben kallas är en anrik förening. Grundade 1890 så är man en av få mindre klubbar idag som kan stoltsera med att nå omspel i andra omgången av FA Cupen säsongen 1967/68.
Klubbens ordförande är även något så ovanligt i fotbollskretsar som en kvinna.
Sandra Gordon styr klubben och har managern Graeme Forster till hjälp att se till att spelarna utför sitt arbete rätt. Det var här som Chris Waddle 1978 satte fötterna på klubbens gräsmatta. En början på en resa som skulle ta honom till Newcastle,Tottenham, Marseille, Sheffield Wednesday och en mängd andra klubbar runt om i England.
En annan kändis som spelade i Town är Luton och Leicesters gamla anfallare Steve Howard. Född och uppvuxen i Durham så växte Howard upp som en inbiten Newcastlesupporter. Dessvärre skulle han aldrig komma att spela för laget i sitt hjärta. Istället blev han en firad målskytt i både Luton och Leicester och hann med en B-landskamp med Skottland.
Detta kan man säga är samhället Tow Laws bidrag till världsfotbollen.
Kända för vindkraftverk i samhället och för kärnkraftverk på fotbollsplanen.

Inga kommentarer: