TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

söndag 23 maj 2010

Hellre Cardiff än Blackpool

Playoff-final till Premier League
Blackpool är nästa säsong ett Premier League-lag. Detta stod klart efter att The Seasiders igår på Wembley besegrade Cardiff med 3-2.
Skoj för dem men hur kul är det för engelsk fotboll?
Ett nytt Burnley trippar upp som en oskuld i landets högsta liga och dansar loss under en säsong. Det blir bara en säsong. Hur charmigt det än låter med en Spa,kurort och partystad på den engelska västkusten så är Blackpool bara en simpel skithåla som egentligen aldrig borde få kunna få chansen till en sådan utmaning. Jag menar allvar. Jag är trött på så kallade "charmiga småklubbar". Ett engelskt Trelleborg. Men som tillskillnad från tråkiga Trelle istället blir dagsländor. En i raden av Lancashireklubbar i Premier League nästa säsong. Blackpool har i snitt 8,611 åskådare per match. Det är exempelvis vad som kommer in på Manchester Citys bortasektion. Ett sådant lag skall spela fotboll nästa säsong i Premier League.
Cardiff å andra sidan hade kunnat, på sikt, bli en maktfaktor inom brittisk fotboll. En stor klubb ifall vi skall jämföra dem med lilla Blackpool. En huvudstadklubb. En klubb som hade kunnat etablera sig i Premier League. En klubb som berör. Vem bryr sig egentligen om Blackpool? Se på Cardiff exempelvis, hatade och häcklade för att dem är stolta walesare, stökiga och alternativa. Dessa sticker ut ur massan, dessa har ett rykte och en kultur. Vad har Blackpool? Jo, sol bad och Ian Holloway. Det var han som tog klubben från botten till toppen. Jag får gratulera honom till hans bragd men samtidigt så lägger jag mer vikt på att trösta Cardiff. Den klubben hade behövts i Premier League nästa säsong. Det finns förövrigt ingen fotbolls-Gud.

1 kommentar:

Unknown sa...

Kan till viss del hålla med i ditt resonemang. Cardiff har på sikt chans att etablera sig i högsta serien, Men visst måste det vara resultaten på planen som skall räknas, inte om man är en stor klubb eller inte. Vad är nästa kriterier ? Klubbar från "rätt" städer, stora fina arenor, med rätt ägare och pengar. Nä, låt resultaten på planen avgöra, Visst riskerar Blackpools vistelse i Premier Leauge bli ettårig, men tänk på vad det året kommer att betyda för dess supportrar och staden. Det har blivit alldeles för mycket pengar inom toppfotbollen. Har många brittiska vänner och de säger samma sak, fler och fler britter överger de "stora" klubbarna för mindre där pengar och pokaler inte betyder allt, utan att det som lockar är att det kommer en ny match nästa helg, där man får delta i gemenskapen och dricka några pints med sina vänner. Personligen ser jag gärna fler klubbar som upprepar Burnleys och Blackpools bedrift. Skulle gärna se mitt Shrewsbury högre upp i systemet men inte till vilket pris som helst.

Keep up the good work

Florreat Salopia