TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

onsdag 19 maj 2010

Ja må dem leva!

Idag fyller Arsenals spanska målvakt Manuel Almunia 33 år. Manuel Almunia Rivero föddes i den spanska staden Pamplona den 19 maj 1977 och kom att inleda sin fotbollskarriär i Osasuna. Till England och Arsenal kom Almunia 2004 då han inhandlades ifrån Celta Vigo.
Över 100 matcher har det blivit sedan dess för The Gunners och under Wengers ledning.
Almunia har aldrig spelat en landskamp för sitt hemland. Istället har han flörtat med England och gärna sett sig få medborgarskap för att därmed också chansen till landslagsspel.
Än så länge har Fabio Capello inte hört av sig.

Idag för 32 år sedan föddes Marcus Nathan Bent i Londonstadsdelen Hammersmith.
Som 17-åring debuterade han som anfallare för Brentford och skulle sedan dess komma att ha 13 klubbadresser bland annat i Sheffield United, Ipswich, Blackburn och Everton. Kraftpaketet Bent, 188 cm lång, har närmare 500 ligamatcher sammanlagt med alla arbetsgivare och 93 gjorda mål. År 2008 skrev han på för Birmingham men har sedan dess mestadels av tiden varit utlånad till både Middlesbrough och Queens Park Rangers.

Kanadas bidrag till Premier League säsongen 09/10 heter David Edgar. Idag fyller han 23 år. Edgar, vars pappa Eddie Edgar under 1970-talet var målvakt i Newcastle och Hartlepool, föddes den 19 maj 1987 och växte upp i den kanadensiska staden Kitchener. Som 14-åring flyttade Edjar Junior till England för att där bo hos sina engelska farföräldrar. Det var här han kom att stifta bekantskap med engelsk fotboll. Juniorfotboll i Newcastle slutade med att han 2005 skrev seniorkontrakt med The Magpies. Fyra säsonger som vänsterback i klubben skulle endast komma att innehålla 19 matcher för den gänglige kanadicken på 193 cm som under många år varit tongivande i Kanadas juniorlandslag och utsedd till Årets Unga Spelare 2007.
På julafton 2009 värvades Edgar istället till Burnley för 300,000 pund. Fyra matcher i Burnley innan han i mars lånades ut till Swansea säsongen ut. Nu är Edgar tillbaka i Burnley och det som nybliven 23-åring.

TLC gör som brukligt, lyfter på kepsen och gratulerar trion på dess bemärkelsedag.

Inga kommentarer: