TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

fredag 21 maj 2010

Skotska polare från förr

The Championship
Gary Mcallister rev och slet på mittfältet för Coventry under 1990-talet och hade då Gordon Strachan som manager. Några år tidigare spelade de tillsammans i både skotska landslaget och i 1992-års guldvinnande Leeds. Tiden ihop gjorde duon till goda vänner. Men då Mcallister lade av med fotbollen och satsade på en karriär som manager så blev det inte att man sågs så ofta.
Sedan dess har man bara haft telefonkontakt. Tills idag. Strachan har avskedat sin tränarstab och ersatt dem med kompisar från förr. Gary Mcallister är en av de utvalda. Tillsammans med Jim Blyth, målvaktstränare med meriter från Coventry och Celtic, samt Garry Pendrey, assisterande manager i Celtic tillsammans med Strachan, så skall Mcallister som First Team Coach skapa skotsk hårdhet och disciplin i ett håglöst Boro. Strachan trivdes inte med det tränarmaterial han fick av klubben då han ersatte Gareth Southgate i oktober 2009. Men klubben valde att behålla tränarstaben Colin Cooper, Stephen Pears och Martin Scott säsongen ut. Då sista matchen var spelad så mös Strachan. Nu kunde han gå raka vägen till styrelsen och kräva ny tränarstab. Han fick som han ville.
Den nya tränarstaben fylld av trofasta och pålitliga kompisar följer med till La Manga på klubbens sommarturné. Bli inte förvånade ifall det blir en skotte-effekt i Boro till nästa säsong. En uppflyttningkandidat?

Inga kommentarer: