TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

torsdag 20 maj 2010

Scillyöarna- Två klubbar, fem öar

Englands västligaste del ligger 45 km sydväst ifrån Land's End i grevskapet Cornwall på det engelska fastlandet. Välkommen till Scillyöarna, granitöarna med drygt 2100 invånare
Huvudorten Hugh Town är belägen på den största ön S:t Mary's. Administrativt ingår öarna i grevskapet Cornwall, men har haft separat förvaltning sedan 1890-talet på grund av den geografiska isoleringen. Scillyöarna består av en ögrupp med fem befolkade öar och omkring 140 holmar.
Som överallt annars i Storbritannien så spelas det naturligtvis fotboll även på denna ögrupp.
Scillyöarna är enligt uppgift den minsta fotbollsligan i världen, Scillyöarna Football League. Ligans två klubbar, Woolpack Wanderers och Garrison Gunners, spelar mot varandra sjutton gånger per säsong och tävla om två cupturneringar samt ligatiteln. Ligan var en startplatta för Adidas "Dream Big" kampanj där ett antal berömda professionella fotbollsspelare med bland annat David Beckham anländer till ön för att coacha ett barnlag. De två klubbarna delar på ögruppens enda arena, Garrison Field. För att de bägge lagen skall få variation så passar man även på att ett flertal gånger varje år ta sig till det engelska fastlandet för att där möta andra amatörlag.

1 kommentar:

Anonym sa...

rövabra