TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

torsdag 27 maj 2010

Rickie Lambert - Målfarligast 09/10

Skytteligavinnare
Den engelska ligafotbollens bästa målgörare denna säsongen spelade inte i Premier League. Inte heller i The Championship. Det är istället Southampton som har äran att kunna få presentera sin skyttekung i Rickie Lambert. Sjundeplacerande League One-klubben Southampton fick ut 31 mål av sina 28-åriga anfallare denna säsongen. Rickie Lambert, ny för säsongen 09/10 ifrån Bristol Rovers visade sig vara ett kanonkap. Lambert vann skytteligan i League One med fem bollar före Swindons Billy Paynter och med sex mål mer än den tilltänkta skyttekungen i Leeds Beckford. Swindon är ifinal på lördag men jag ser inte att Paynter skall kunna komma upp i mer än fem mål. Därför är Lambert nu bäst i League One.
***
Näst bästa målgörare under säsongen återfinns i mästarklubben Chelsea. Ivorianen Didier Drogba bidrog starkt med sina 29 mål till att bärga ligatiteln. Dessutom producerade han ett antal mål i cupspelet som gjorde att Chelsea kunde vinna dubbeln.
I sista omgången stod det mellan Drogba och Rooney som då hade lika många gjorda mål. Men efter att Chelsea krossat Wigan i sista matchen så utökades Drogbas målkvot till en skytteligavinst.
***
I The Championship var länge Cardiffs Michael Chopra den som ledde skytteligan. Men då han tappade så passade hans lagkamrat Peter Whittingham på att gå förbi. Tillsammans med Bristol Citys Nicky Maynard så delade duon på skytteligatiteln med 20 mål var.
***
Sex mål mer gjordes i League Two. Det var Rotherhams Adam LeFondre, som tack vare kvalspelet, kunde ta sig förbi Notts Coutys Lee Hughes och vinna med 26 mål. Det kan bli fler på söndag men knappast så många som sex stycken. För blir det så, då går LeFondre om Lambert.
***
TLC älskar målkungar och gratulerar dem allihop med sedvanlig keps i luften!

Inga kommentarer: