TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

lördag 29 maj 2010

En för alla, alla för Dundee

SFL First Division
Glasgow Rangers,Portsmouth,Livingstone och Gretna. Klubbar som alla på senare tid drabbats av svåra ekonomiska bekymmer som varit nära att rasera dem fullständigt. Dundee FC i de skotska andra divisionen ser dessa klubbar misslyckanden och bekymmer som en varningsklocka. Ett tecken på att man själva måste ta sig i kragen och tänka efter både en och två gånger innan man ger sig in i beslut angående framtiden.

Nu har supportrarna till klubben slagit näven i bordet. En inflytelserik supportergrupp har uttryckt oro över den ekonomiska framtiden och man har skrivit ned alla farhågor och hur klubben bör hantera dessa i ett brev till klubbens styrelse. Brevet från den Dee4Life Trust kommer bara en vecka efter ordförande Bob Brannan varnat för budgetnedskärningar för Dark Blues nästa säsong.

Det största kravet man har är att klubben inte bör förlita sig på enstaka privatpersoner. Ett exempel på detta är Dundee största investerare, Calum Melville, som förra säsongen spenderade bort 1,3 miljoner pund på en misslyckad reklamkampanj. Kampanjen blev en megaflopp och höll då på att välta klubbens finanser.

Melville avgick förra veckan. Han ångrade sitt kampanjbeslut och tyckte att en organiserad supporterklubb nu istället gör bäst i att samla in finanserna. Det är detta som nu håller på att hända i Dundee. Många bäckar små som ordspråker säger betyder mycket. En organiserad och stark samling människor, ett kollektiv, som arbetar med ett mål kan inte misslyckas. Supportrarnas kraft är starkast och viktigast. Supportrarna vet vad som är bäst för klubben. Vilja, hjärta och entusiasm. Det räddar Dundees framtid.

Inga kommentarer: