TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

måndag 19 juli 2010

Vågade värvningar i Southend

League Two
Det åttonde nyförvärvet är klart för Southend denna sommar. Mitt i all misär och elände presenterade klubben idag den 23-årige högerbacken Sean Clohessy från BSP-klubben Bath City. Värvningen blir som sagt den åttonde i sommar
efter att man även skrivit kontrakt med Craig Easton, Sofiene Zaaboub, Ryan Hall, Blair Sturrock, Mohsni Bilel, Peter Gilbert och Barry Corr. Utan dessa namn hade nya managern Paul Sturrock endast kunnat använda sig utav nio spelare, inte ens ett helt lag, till den kommande säsongen. Så illa har det nämligen sett ut.

Våren och sommaren 2010 har förmodligen varit den värsta någonsin i Southends 104-åriga historia. Motgångar på motgångar som avlöst varandra. Klubbens populära manager Steve Tilson fick sparken och utsågs skyldig till degraderingen. De bästa spelare har sålts för kaffepengar samtidigt som skulderna växer på hög. Dessutom bryter man kontrakten med ordinarie spelare och skänker dem till motståndare och rivalklubbar. Ron Martins skräckvälde har gjort Southend till en psykklinik. Det är ivarjefall så som en supporter till klubben uttalar sig om omständigheterna hos Essex sargade stoltheter. Budgetalternativen att släppa högavlönade och duktiga spelare för att ersätta dem med unga och lågavlönade diton är mycket vågat. Det kan gå hur som helst. Mardrömmen kan med andra ord fortsätta eller så kan det vända. Det återstår att se.

Inga kommentarer: