TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

måndag 26 juli 2010

Shrewsbury avböjde cupfinal för skador

League Two
Tack vare skador och rädsla för att få mer av den sorten så backade Shrewsbury ut ur cupturneringen
South West Challenge Cups final. Manager Graham Turner ville helt enkelt inte äventyra sina truppmedlemmars hälsa. Istället vill Turner vila upp laget så att man innan säsongsstarten kan ladda upp med en vänskapsmatch mot Coventry.
Skadeläget bekymrade Turner. Det började redan i turneringens första match då Matt Damon skadade ögat och Benji Van den Broek haltade ut med med benskada. Oturen fortsatte att grina Shrews i ansiktet även i semifinalen över Havant & Waterlooville. I matchen som vanns med 2-1 så gick viktiga Kevin McIntyre sönder. Det blev droppen för manager Turner. Vila och rehab gäller nu i Shrewsbury. Det har det gjort under helgen.
Istället fick förlorande Havant & Waterlooville spela finalen mot Premier League-laget Blackpool. I en underhållande match så vann PL-laget med 3-2. Det skall även ha gått hårt till och någon som är glad för att så här i efterhand tackat nej till finalen är som sagt Turner. Hade hans lag spelat finalen så hade kanske hela laguppställningen varit indisponibel framöver. Att som upphaussat och målinriktat lag den kommande säsongen inleda med en sargad trupp är inget som gynnar Turner och hans gäng. Då är det bättre att hissa vit flagg.

Inga kommentarer: