TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

fredag 30 juli 2010

Cupkollen - Om britter i Europa

Här om dagen åkte Celtic ner till Portugal och ställdes mot Braga i den första kvalmatchen till Premier League. Den resan vill The Bhoys idag helst glömma. Förlust med 3-0 innebär att skottarna har den berömda kniven mot halsen i returen. Vinst med minst 4-0 krävs. Tuff uppgift för Neill Lennon och Johan Mjällbys grönvita grabbar.
Igår spelades det fler matcher i Europa med brittiska inslag.
***
Rabotnicki-Liverpool 0-2
Liverpool gjorde processen kort med sitt motstånd då man igår steg in i den tredje kvalomgången till Europa League. Med ett reservbetonat lag som saknade ett flertal namnkunniga stjärnor kunde engelsmännen ändå utan problem vinna med 2-0 borta mot makedonska Rabotnicki. Fransmannen N´Gog blev tvåmålsskytt.
Roy Hodgson fick sig en smakstart då han i sin första tävlingsmatch med Liverpool som manager fick vinna. Vinsten på bortaplan är bra trots motståndet med tanke på att varken Steven Gerrard, Joe Cole, Jamie Carragher, Glen Johnson, Javier Mascherano, Maxi Rodriguez, Fernando Torres, Pepe Reina, Dirk Kuyt och Ryan Babel spelade. Liverpool som även uttalat sig tidigare om att denna kommande säsong istället satsa stenhårt på att ta tillbaka sin plats i "The Big 4" har goda möjligheter med att ta sig ut på ett längre Europa-äventyr.
***
Ålesund-Motherwell 1-1
Jamie Murphys mål i den 48 minuten såg ut att ge skottarna ett försprång i den tredje omgången. Ålesund och Alexander Mathisen ville annolunda. En tilldömd straff på övertid och mål på den av nämnda spelare gjorde att norrmännen kan ta med sig ett oavgjort resultat till returen på Fir Park. Manager Craig Brown behöver egentligen inte känna oro inför returen. Spelar man det spel man gjorde igår så skall Ålesund inte vara några hinder på vägen till nästa omgång.
***
Maribor-Hibernians 3-0
Manager John Hughes ångrar sig nog idag att han endast körde med Colin Nish som ensam anfallare på topp borta mot Maribor. Avsaknaden av offensiv fotboll gjorde att slovenerna tog över matchen totalt. Bollinnehav och målchanser dominerades av hemmalaget. Den stora spelaren igår var Ilicic som gjorde två mål för hemmalaget i en match som svenske skandalomsusade domaren Martin Ingvarsson dömde. Seger med 3-0 till hemmalaget Maribor ger en svår retur hemma på Easter Road i Edinburgh.
***
Maritimo-Bangor City 8-2
Av resultatet att dömma så var det ingen snack om saken. Walesarnas resa till Madeira är nog något som helst av allt vill glömmas bort. Att ens försöka sig på tanken på en vändning i returen på Farrar Road är att lägga ner onödig energi. Cupäventyret är slut även denna gång för The Citizens.
***
Cliftonvilles Europa-äventyr ser ut att bli svårt framöver. I början av veckan förlorade man borta mot CSKA Sofia.
Bulgarerna vann med 3-0.
***
Walesiska TNS (The New Saints) får även dem en tuff uppgift i returen efter att ha förlorat med 3-1 borta mot Anderlecht i kvalet till Premier League tidigare under veckan.
***
I övrigt så kan det berättas att det även spelades cupfotboll i den Irländska Republiken igår. Shamrock tog emot italienska storklubben Juventus. Italienarna gjorde vad man skulle och vann med 2-0.
***

Inga kommentarer: