TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

måndag 26 juli 2010

I Cliftonville jobbar man skift

Nordirländska Cliftonville lottades i tredje omgången av Europa League mot CSKA Sofia. Idag säger klubbens anfallare och skyttekung Chris Scannell att hans medverkan i cupmatchen kan komma att utebli. Matchen krockar nämligen med Scannells arbete som tandläkare. Hans klinik har öppet på måndagar och tisdagar och detta gör honom indisponibel för Cliftonvilles viktiga cupmatch. Han skall dock göra allt han kan för att få in en vikarie till kliniken. Ironiskt nog var det samma problem för hans lagkamrat Kieran O´Connor i förra omgången. O'Connor missade bortamatchen mot kroatiska HNK Cibalia på grund av arbetsåtaganden.
Skilda världar i fotbollsvärlden. Verkligen. Samtidigt känns det ur svenska ögon ändå rätt avlägset med spelare från högsta ligor som har ett arbete vid sidan av fotbollen.
Klarar Cliftonville av tredje omgången lär man möta lag med fullblodsproffs. Spelare som aldrig gjort något annat än att kicka boll. Om det sedan är allmänbildande är en helt annan sak. Pengar har de ivarjefall gott om och något annat arbete än fotboll behöver de inte tänka på förrän de går i "pension" vid 35-40 års åldern. Skilda världar som sagt.

Inga kommentarer: