söndag 18 juli 2010

TLC ON TOUR - Rockin´ Robins

Bristol City valde denna sommar att lägga sitt träningsläger i Sverige. Tre matcher stod på schemat. I den första matchen spelade man 1-1 mot IFK Göteborg i Varberg. Match nummer två gick i Båstad där man åkte på storstryk mot Helsingborg med 4-0. Den tredje och sista matchen skulle därmed bli en revansch. Division fyra-klubben Vallens IF från Spekeröd en bit utanför Stenungsund. En sommaridyll på Västkusten. En seger var ett måste för de supportrar man hade med sig och för att klubbens moral och motivation skulle hålla sig stark.
TLC hade tagit sig de cirka fyra mil norröver för at se matchen på Ekarvallen. Tillsammans med 415 åskådare så bevittnade vi en fysisk fotboll från britterna som var bättre i precis allt. Skam hade det varit annars. I takt med att solens strålar stekte oss så pressade även The Robins ner hemmalaget. Provspelande John O´Flynns ledningsmål efter 11 minuter skulle utökas till
4-0 innan domaren blåste av för halvtid. Kvarten senare gick proppen ur The Robins. Målen rullade in. Hela sju mål i andra halvlek varav ett hattrick av John Akinde. The Robins var förkrossande duktiga. Försvararen Jamie McAllister höll hög klass. Vallen var offer. Seger med 11-1. Steve Coppells manskap fick tillbaka självförtroendet. 1X2 är facit och 12-6 i målskillnad. En fin avslutning på Sverige-turnén för Bristol City och ett tydligt tecken på att klubben inte har problem med målskyttet. TLC rullade vidare söderut med solens strålar gassandes över kropparna och med en målfest på näthinnorna.