TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

söndag 25 juli 2010

Mervyn Day är tillbaka i Leeds

The Championship
Leeds United har gjort en viktig och mycket nyttig förstärkning. Vid sidan om fotbollsplanen.
Klubbens förra målvakt i Mervyn Day är tillbaka i klubben. Day som inledde karriären i West Ham och även spelade i Leyton Orient, Aston Villa och Carlisle hade sin bästa tid i karriären då han firade triumfer i Leeds mellan 1982-1993. En klubb och stad som satte sig i hjärtat trots att han växte upp i Essex. På äldre dagar har Day arbetat som assistent åt Alan Curbishley i Charlton och West Ham och kommer nu att arbeta som chefs-scout i Leeds.
Till BBC Radio Leeds säger den 55-åriga före detta målvakten att det är skönt att komma tillbaka till Leeds. Till folk man känner och till en miljö som känns som hemma.
Manager Simon Grayson sägs vara mycket nöjd över att klubben lyckats binda till sig en man som Mervyn Day.
Grayson menar på att det är viktigt att klubben knyter till sig personer med hjärta och kopplingar till klubben. Personer som, likt Grayson och first team coach Glynn Snodin, spelat i klubben har mer förståelse för hur organistionen bör se ut.
Mervyn Day, som även varit manager för Carlisle mellan 1996-1997 och där vann League Two med dem, besitter kunskap som få ledare i fotbolls-England gör och har spetskompetens vad gällande det mesta som rör arbetet. Day kommer att arbeta under den tekniske direktören Gwyn Williams där han får fria händer med sitt arbete. En organisation som styrs med hjärta och själ tillsammans med förnuftighet kan gå hur långt som helst.

Inga kommentarer: