TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

tisdag 27 juli 2010

Medias fantasier tar aldrig slut

Senast i morse kunde man läsa att "Mancini beredd att betala 794 miljoner för Torres" och "Torres har bestämt sig för att lämna Liverpool".
Denna sorts skräpjournalistik blir jag så jävla trött på och det värsta är att det verkar bara bli värre och värre ju fler transferfönster som passerar. I spetsen för att sprida dyngan här i Sverige går Fotbollskanalen och Aftonbladet och de verkar vara beredda att göra vad som helst för att "skapa" nyheter, lägga till och dra ifrån, överdriva eller rent av bara hitta på något. Allt för skapa rubriker och locka fler läsare ungefär så som Se & hör arbetar.

Den faktan som finns i fallet Fernando Torres väljer man helt att bortse från:

*Ingenstans har Torres själv sagt att han vill lämna klubben
*Torres har kontrakt med Liverpool till 2013. Alltså är det Liverpool och inte Torres som bestämmer om eller när han kan byta klubb.

Sen är jag högst tveksam till att någon klubb betalar 60-70 miljoner pund för en spelare som är skadad så mycket och som var allt annat än bra i VM som avslutades nyligen. Torres är en spelare av absolut högsta klass och jag är helt säker alla av europas toppklubbar vill ha honom men inte till de summorna som nämns i media.

Bara hoppas att att fler folk får upp ögonen för hur denna sorts media arbetar och att man slutar att läsa där. Först då kan saker och ting förändras till det bättre!

Inga kommentarer: