TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

fredag 16 juli 2010

Den 16 juli i historien

1979
Malcom Allison presenteras som ny manager för Manchester City. Den förra West Ham försvararen med över 200 matcher för The Hammers skulle endast komma att göra en säsong som manager för City innan han 1980 skrev på för Crystal Palace. Allison skulle fram till 1993 ha styrt 12 klubbar. Engelska och utländska klubblag men även landslag som exempelvis Kuwait.
*****
1986
Skotsk fotboll och media fick sig idag en annorlunda nyhet då förbundet presenterade Andy Roxburgh som ny förbundskapten. Roxburgh som inte hade några meriter att tala om fick jobbet före större namn som exempelvis Manchester Citys Billy McNeill och Dundee Uniteds Jim McLean.
*****
1996
Birmingham City slår sitt egna transferrekord genom att ifrån Chelsea FC värva anfallaren Paul Furlong för en summa av 1,5 miljoner pund.
*****
1997
Alex Ferguson ger Roy Keane chansen till att visa om han är en lagkaptens-typ. Han får ett par matcher på sig för att övertyga Ferguson. Resten är som ni alla känner till, historia.
*****
1998
Rangers slår alla tiders transferrekord då man lägger upp 5,5 miljoner pund för Fiorentinas Andre Kanchelskis. Fyra år på Ibrox, 76 matcher och 13 mål blev det för ryssen som skulle komma att bli historisk som en av få spelare som gjort mål i ett Old Firm, Manchester och Merseyside-derby.

Inga kommentarer: