TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

lördag 17 juli 2010

Redditch United F.C.

En del klubbar kan passera förbi ögonen utan att märkas. Intetsägande namn eller emblem som gör att man inte lägger märke till dem. Sedan finns det klubbar som aldrig gjort avtryck i historieböckerna men som med en gång etsar sig fast på näthinnan. Redditch United är en sådan klubb, eller åtminstone deras emblem. Snyggt, klassiskt och stilrent.

Redditch då, vilka är dessa? Redditch United Football Club kommer från just staden Redditch i Worcestershire. The Reds som man kallas för bildades 1891 och hemmamatcherna spelas på The Valley Stadium.
Klubben gick med i The Birmingham Combination samma år som man grundades och 1914 vann man ligan för första gången.
I början av 1970-talet anslöts man med Southern Football League och lyckades ta sig till första omgången av FA-Cupen för första gången. I den första matchen fick man 1-1 hemma inför 4.500 åskådare men omspelsmatchen i Peterborough förlorades med 6-0. Säsongen 2003/04 tog man sig upp i den nyligen sakapade Conference North genom att vinna Southern Football League Western Division och två kvalspelsmatcher.
Säsongen 2006/07 klarade de sig från nedflyttning bara för att Scarborough fick 10 poängs avdrag på grund av finansiella problem.
Klubben spelar den kommande säsongen i den sjätte divisionen, Conference North, en serie man med nöd och näppe klarade sig kvar i förra säsongen.
Förra säsongen skrevs man även in i historieböckerna och det var ingen rolig läsning för en anhängare till Redditch. Klubben förlorade nämligen borta mot Fleetwood med hela 8-0. Det var alla tiders största hemmaseger i Conference North.
Den statistiken är ingen fröjd för ögat. Då är det mer trevligt att ta sig en titt på den snygga klubbskölden.

Inga kommentarer: