TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

fredag 16 juli 2010

David Forde - Son of Ireland

Millwalls målvakt David Forde är född och uppvuxen på Irland och i staden Galway. Det var där han började spela fotboll och det var därifrån hans resa gick till Wales och amatörklubben Barry Town 2001. Det gick bra för Forde i Wales och han stormtrivdes. En dag då han satt och åt frukost och läste sportsidorna i morgontidningen så nickade han till. En rubrik i tidningen gjorde gällande att Forde skulle bli uttagen till Wales U21-landslag. Hur kunde det komma sig? Forde var irländare på bägge sidor genom flera generationer men journalisten på morgontidningen hävdade å det bestämdaste att Forde hade en walesisk mormor. Det stämde inte alls. Sedan kom ryktena. Några var värre än andra tills Forde själv fick gå ut och dementera dem. Det enda landslag som Forde idag kan och får representera är det irländska. Och vem vet, trots sina 30 år och inga landskamper ännu på meritlistan, så kan turen komma till Forde den kommande säsongen. Med 92 matcher för Millwall sedan 2008 så är 188 centimeter långa Forde en gigant i Millwallmålet.
Nu återstår det att göra en bra kommande säsong i The Championship så att förbundskaptenen Giovanni Trapattoni får upp ögonen. Först då vet alla att Forde är irländare och inte walesare.

1 kommentar:

d-day sa...

Forde är förstås stor i sydöstra London. Men jag tycker ärligt talat att han är begränsad och att Millwall bör kolla lite nytt.
Vad det gäller landslaget lär han få svårt att peta Shay Given. Han är given, änna...