TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

tisdag 28 augusti 2012

Budweiser gör TV-"dokumentär" av Wembley FC.


Non-League klubben Wembley FC skapar rubriker i England denna veckan, i tron om att Wembley skall kunna nå just Wembley i en FA-Cup final har amerikanska Budweiser gått in och sponsrat klubben med en stor summa pengar, men den uppenbara risken för intressekonflikt tonas ned av företaget som även sponsrar just FA-cupen, ja du läste rätt. Spektaklet skall även bli en tv-dokumentär och för att krydda det hela lite extra har man gjort ett par nyförvärv. Terry Venables skall agera manager och David Seaman målvaktstränare dessutom kommer Ray Parlour, Martin Keown, Graeme Le Saux, Brian McBride och Caniggia snöra på sig skorna för en sista desperat chans att få stå i rampljuset under FA-cup spelet, för det är enbart i just den cupen nyförvärven skall delta. Antagligen till Wembley FC's ordinarie trupps stora förtjusning.

David Seaman berättar: "Det betyder så mycket för grabbarna att få den här chansen och de gör det för att de älskar fotbollen, att få ge något tillbaka till gräsrotsfotbollen känns väldigt bra."
Även Wembley FC's nuvarande manager, Ian Bates är positiv till cirkusen trots att klubben alltså ställs i löjets skimmer. " För ett år sedan spelade vi på en plan utan läktare, nu kan investeringen innebära en fantastisk framtid för klubben."

Frågan är vart man börjar i den här soppan? Att pengar betyder mycket för Non-League klubbarna vet vi alla men att det skall betyda så mycket så att man väljer att göra en hel klubb och deras supportrar till åtlöje är egentligen rätt sorgligt. Hade WFC haft minsta stolthet hade de bett Budweiser vänligen men bestämt att göra cirkus av någon annan klubb. Tyvärr bevisar detta hur Non-League ses på uppifrån pyramiden, som ett skämt och endast användbart och meningsfullt om någon kan tjäna en hacka på att göra en klubb till åtlöje som här, en klubb som antagligen inte har något annat val ur ett ekonomiskt perspektiv. Avslutar det hela med att citera Ray Parlour:
"I've always believed grassroots football is essential to the lifeblood of the game, so I jumped at the chance."
Ja att föredettingar som Graeme Le Saux och Martin Keown petar en ordinarie och antagligen yngre spelare hjälper ju definitivt utvecklingen av Non-League fotboll och individerna på den nivån.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Nu har dom värvat en till , Villas gamle Ugo Ehiogu......
Dessutom sänder ju ESPN dessa matcher ....
Men dom verkar bara vara med i Cupen , "gubbarna" alltså.

//Peter

Mad Cyril sa...

Ja det stämmer, var lite otydlig i texten. skall korrigera detta!


Mad Cyril