TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

söndag 12 augusti 2012

Lagens långa arm höjer ett varningens finger


Polisen i Cumbria har utfärdat en generell varning till potentiella fotbollshuliganer inför Carlisle Utds. säsongspremiär, sedan arresteringar gjorts redan innan den nya säsongen ens sparkats igång.

Sex personer har anhållits för störande av allmän ordning under två träningsmatcher de senaste veckorna.Fredagen därefter anhölls en kvartett bestående av två 17-åringar från Carlisle, samt två 15-åringar från Middlesbrough. De fyra togs i staden samtidigt som United mötte Boro i ännu en träningsmatch.Överinspektör Mark Pannone sade i ett uttalande till tidningen News & Star att:-"Klubben har haft en väldigt låg profil vad gäller bråk de senaste säsongerna. Både polisen här i Cumbria och Carlisle United ser det som sin plikt att hålla en nolltolerans gentemot fotbollsrelaterad brottslighet. Vi kommer göra allt vi kan för att se till att brottslingar förs till åtal i domstol."John Nixon, VD i Carlisle Utd, tillade:-"Vi kommer se över och vidta alla nödvändiga åtgärder för att isolera och stänga av alla fans som ställer till med oreda både inne på arenan, såväl som utanför."John Nixon, VD i Carlisle Utd, tillade:-"Vi kommer se över och vidta alla nödvändiga åtgärder för att isolera och stänga av alla fans som ställer till med oreda både inne på arenan, såväl som utanför."16-åringen från Glasgow kom undan med en varning och 15-åringen som arresterades samtidigt åtalades för störande av allmän ordning.Kvartetten som haffades under matchen mot Middlesbrough har släppts ur häktet och väntar på åtal.


Två ynglingar, en 15-åring från Carlisle och en 16-åring från Glasgow, togs av polisen i Carlisles tågstation efter att United mött skotska St. Mirren, den 27 juli.
Polisen säger att man är fullt övertygad om att, vad man själva beskriver som en, "liten grupp stökiga fans" inte kommer svärta ner klubbens goda rykte.
Så hur gick det för de unga bråkstakarna?

League One sparkar igång denna helgen. Både på planen och vid sidan av, vad det verkar.

Inga kommentarer: