TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

måndag 27 augusti 2012

Yesterday's news - dagens sanning.

Football supporters' federation (FSF) har genomfört en undersökning, där man ställde frågor till över 4000 supportrar, runt om i England. Drygt 92% tyckte att biljettpriserna var för höga. Detta kan inte komma som någon överraskning för någon inblandad part. Men det säger en hel del om vad som har hänt och händer, på de engelska läktarna. Knappa 8 procent tycker alltså att biljetterna är rätt och rimligt prissatta.
4 av 10 som svarade, sade att de numer går på färre matcher, tack vare priserna. För tre år sedan var den siffran 25%... 

"Det finns stora rikedomar bland Premier League-klubbarna. Och det går inte längre att försvara de orimligt högt satta priserna.", sade ordföranden i FSF, Malcolm Clarke. Han fortsatte: "Det är dags att de supportrar som går på matcher faktiskt får någon slags belöning för det. Och inte som idag, där de tvingas betala 50 eller till och med 60 pund, för att komma in.". Han påpekade också att problemen börjar bli väl tydliga också i lägre divisioner, då i framförallt The Championship.

FSF ser i förlängningen att den vanliga supportern från gatan, snarare ser matchen antingen på puben eller också via en olagligt streamad sändning, på internet, än att gå på arenan. 
"Lagen spelar en slags rysk roulette, när det gäller att rekrytera yngre fans (utan den feta plånboken att betala med, reds. anmärkning). De kan mycket väl låta fötterna tala, så att säga. Och då hellre se matchen på puben eller helt enkelt strunta i fotbollen helt, framöver. Det borde ligga i fotbollens eget intresse att få folk till matcherna. För med halvtomma läktare kommer också dagens enorma tv-avtal att minska.", avslutade Clarke.

Premier League, å sin sida, svarar med att "PL-lagens arenor i snitt har varit 90% fullsatta, de senaste femton åren, ja till och med 92% den senaste fyraårs-perioden. Så fansen är uppenbart nöjda med vad som erbjuds.". Premier League är också nöjt med den utveckling som innebär att "fler barn, familjer, och människor från mängder av olika kulturer nu går på våra matcher, än någonsin tidigare".

TLC och ni läsare vet såklart vad den förändringen beror på. Att PL är så negligerande till de siffror som t.ex. FSF presenterar, och att PL inte ser/bryr sig om utvecklingen på läktarna. Ja, det härleder TLC till den enkla och gamla sanningen att Money talks.

Inget nytt, alltså. Men en verklighet som vi såklart förhåller oss till. Vi har ju inget val. Hur vi förhåller oss till det är olika. Men flertalet i redaktionen är  ju redan väldigt inriktade på lower leagues, när det kommer till den engelska (och övriga utländska) fotbollen. 


Inga kommentarer: