TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

fredag 17 augusti 2012

Äntligen kickoff!

Imorgon börjar Premier League. Så här slutar Premier League:

  1. Manchester United
  2. Chelsea
  3. Manchester City
  4. Tottenham Hotspur
  5. Arsenal
  6. Sunderland
  7. Newcastle
  8. Liverpool
  9. Fulham
  10. West Bromwich
  11. Everton
  12. West Ham
  13. Norwich
  14. Stoke
  15. Swansea
  16. Aston Villa
  17. Queens Park Rangers
  18. Southampton
  19. Reading
  20. Wigan
Varför då, då? Jo, för att Alex Ferguson inte nöjer sig med förra årets resultat. Inte alls. Det var en dålig säsong för att vara Man U. Man kan också säga att skotten har gjort något av en satsning inför säsongen. Ett nyförvärv höjer vi ett varningens finger för. Han heter Robin van Persie, och kommer närmast från Arsenal. Ingen poppis kille i de rödvita delarna av norra London, dessa dagar... Kan komma att bilda ett oerhört vasst anfallspar med Wayne Rooney. Samtidigt är det en något ovanlig Ferguson-värvning, tycker jag. Gjord i desperation? Time will tell.

Chelsea har rensat ut en del gammalt, plockat in en del nytt. Kom bara(!) 6:a förra säsongen. Men har en CL-buckla att försvara och en helgonförklarad Di Matteo som manager. Det blir en bra säsong, där man är med och utmanar långt in på året. Sunda förändringar i spelartruppen, även om jag tror att Drogba hade i alla fall ett bra år till i sig.

Manchester City vann ligan i fjol, kommer förstås att vara jäkligt vassa också i år (eller den här säsongen är mer korrekt, då den ju pågår under två olika år...). Men CL stundar, och man kommer gå för det ordentligt i år, vilket lär ta en del kraft från ligaspelet. Ingen stor spelaromsättning, vilket å andra sidan talar för ett ännu mer samspelt City, den här säsongen.

Spurs kommer alltså återigen att hamna på en fjärdeplats. Det återstår att se ifall det räcker till CL-spel den här gången... Vertonghen känns som en oerhört intressant värvning. Vad betyder det för ledarskapet att Ledley King lägger skorna och sitt sargade knä på hyllan? Å andra sidan har man ett "nyförvärv" till på mittbacken, i en frisk Michael Dawson.

Arsene Wenger har alltså tappat RvP. Entré Lukas Podolski. Det kan väl inte vara annat än en försvagning? Jag är inte så säker, tysken kommer att rulla in sina mål. Och om det går knackigt kommer Gunners att satsa flis i januari-fönstret.

Bottenstriden i Premier League har av tradition varit en oerhört dramatisk historia, senaste åren. Jag anar att säsongen 2012/2013 inte blir något undantag. Jag har alltid haft ett gott öga till Southampton, men tror att de får svårt. Samma gäller andra nykomlingen Reading. Det ser helt enkelt för tufft ut, trupperna för klena. West Ham tror jag då mer på. Har jag fog för det?

Wigan har varit på väg ur ett par år nu. Den här gången håller det inte längre.

Kyl ölen, ställ klockan på ringning, vi kör!

Inga kommentarer: