TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

fredag 31 augusti 2012

Greener grass?

Överhuvud taget tycker jag att det är rätt intressant, det här med att fotbollsspelare i så stor utsträckning måste "känna förtroende" från sin tränare, manager, coach. Det är ofta en av de officiella förklaringarna, när en spelare byter klubb, eller när en spelare helt plötsligt spelar bra. Och det är klart, om du inte får spela mycket eller alls, då är det svårt att visa upp sig. När tränaren sedan väljer att spela dig så får du chansen och kan göra saker. 
Det är intressant att överföra till vanliga arbeten och företag. Om du skulle skylla på bristande förtroende från chefen, när du inte gör bra ifrån dig. Då skulle kollegorna undra, och chefen dra öronen åt sig. Samtidigt som vem som helst förstås mår bra av en klapp på axeln, eller ett värmande ord då och då.

Nåväl, situationen med förtroende från chefen blir kanske inte mer tydlig än den just nu är i Queens Park Rangers. Och då framförallt när det gäller målvaktspositionen.
I somras värvade QPR landslagsmannen Robert Green. En lite knepig övergång, då Greens gamla klubb West Ham ju numer spelar i samma liga, och att man kan förvänta sig att lagen kommer att kämpa i samma delar av Premier League. Men ändå. Ett nytt projekt i karriären, kanske en kick i rätt riktning. 

Sedan tar det några veckor. Laget har spelat 2 matcher. Förvisso med 6 insläppta mål, men ändå. I det läget bestämmer sig QPR för att värva brasilianske landslagsmålvakten Julio César, från Inter. Hmm, känner Robert Green det där förtroendet nu? 
Jo, West Hams manager Sam Allardyce tar tillfället i akt att göra målvakterna dels en tjänst (Green), dels en björntjänst (César). Han går nämligen ut i tidningarna och säger:
"Robert är en väldigt erfaren målvakt och spelar i landslaget för England, så jag tror inte att han bekymrar sig särskilt mycket för konkurrensen från César.", säger Allardyce till Guardian. Allardyce som alltså tidigare hade Robert Green i West Ham. Han ger också sin bild av läget för QPRs nyförvärv: "Jag tror knappast att César är redo för Premier League ännu. QPR kommer antagligen att spela honom ändå, med tanke på vem han är, men den här ligan är annorlunda. Även om du kommer från en stor klubb och liga så tar det tid att anpassa sig.", fortsätter Allardyce.

Allardyce hade gärna sett att Robert Green stannade i West Ham, men lyckades inte övertyga den engelske landslagsmannen. Man kan ana att Green själv undrar vad som hände och ifall gräset verkligen var så grönt på den här sidan av London. Klart är i alla fall att den tidigare tränaren fortsatt visar stort förtroende för Green. Och det vet vi ju alla, vad det där med förtroende betyder för en fotbollsspelare.

Inga kommentarer: