TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

lördag 18 augusti 2012

TLC tar tempen - League One

Englands tredje division sparkar igång idag. Förväntningarna är stora på många av klubbarna. Vissa slåss för existensen och andra för uppflyttning. Några nöjer sig med att bara stanna kvar. En del har för vana att göra detta. Typiska exempel är Walsall, Tranmere och Oldham. Rör sig i landet mittemellan. Tranmere har under åren försökt sig på en satsning men aldrig riktigt kommit i kostymen på allvar.
Coventry, Portsmouth och Doncaster är nya denna säsongen och nedflyttade från Championship. Ekonomin tryter katastrofalt hos krisklubben Portsmouth. Ett helt nytt lag med panikvärvningar kommer inte att briljera. Tvärtom. Pompey lär bli kvar i serien i ett par säsonger framöver. Bara nyttigt för sydkustklubben. Coventry då? Kan bli en säsong i serien och sedan comeback till Championship. Stark stomme, bra organisation och mycket publik. Där dyker även kraven upp något som kan ligga The Skyblues till last.

Vi har tungviktare kvar i serien. Lag som förra säsongen föll på mållinjen. Jag tänker på Sheffield United. Blades är starka. Mycket vilja och mycket tyngd. Stålstadsklubben är favoriterna till att ta hem serien. Vilka hänger på det tåget? Redan nämnda Coventry är några men även anrika Preston North End. Revanschens säsong med ett nytt lag på benen. Ett varningens finger sträcks även upp för Colchester men i synnerhet Notts County. Skatorna missade play-off i våras på målskillnad. Den känns fortfarande som en smärta och lär bli något man skall revanschera sig för. MK Dons och Stevenage tog sig förra säsongen till Play-Off. MK Dons har alla möjligheter även denna säsong men Stevenage solskensresa var förmodligen bara tillfällig. Mittenplacering är mer troligt. Kanske till och med kontraktskamp. Där finns redan en handfull klubbar som redan nu ligger i farozonen. Leyton Orient och Yeovil var förra säsongen svaga. Man har inte blivit starkare under sommaren.

Uppstickaren då? Nykomlingarna Swindon, Shrewsbury och Crawley tror jag kommer att göra bra ifrån sig. Mittenplacering och kanske till och med sniffa på Play-Off.

Fiaskostämpeln kan TLC sätta redan nu. Hartlepool. The Monkeyhangers har skämt ut sig sportsligt under hela försäsongen och har enormt mycket att arbeta med. Man lär inte hinna med att lösa det innan säsongen är slut och klubben hamnat under strecket.

Inga kommentarer: