TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

fredag 17 augusti 2012

TLC tar tempen - League Two

League Two grundades 2004 och är inne på sitt åttonde år som fjärde division. Förra säsongen sprang Swindon och vann, fick med sig Shrewsbury, Crawley och Crewe. Dessa ersattes av fjolårets League One-botten.

Wycombe, Exeter, Chesterfield och Rochdale kommer alla att få visa musklerna. Muskler man förmodligen har större än andra klubbar men som ändå kommer att producera mycket mjölksyra då samtliga motståndare vill besegra nedflyttade nykomlingar. Detta öppnar upp för klubbar som rotat sig fast i serien men som är kapabla till att ta steget upp; Gillingham är utmanare om seriesegern. Kan man krydda 100-års firandet med en sådan bragd så är man kult. Kent-klubben eftersträvar detta. Bristol Rovers vill även dessa tillbaka uppåt. Southend och Torquay sniffar även dem på dessa platser. TLC tror dock på klassiska klubbar denna säsongen. Port Vale och Oxford. Klubbar med ambitioner, satsning och en stark drivkraft.

Floppen då? Vem står för denna? Tidigare säsonger så starka Rotherham är tandlösa. Man sålde av sitt krut och hamnade på en tiondeplats. Man har inte värvart nämnvärt och lär inte bli att räkna med denna säsong. Likaså ser det ut för Bradford. Den anrika före detta storklubben är en blek kopia av sitt forna jag. Förra året kämpade man i bottenstriden. Man lär göra det även denna säsongen.

Nykomlingarna från amatörserien då? Jodå, Fleetwood Town och York City har alla goda möjligheter att stanna kvar i serien och även göra riktigt bra ifrån sig. Titta bara på fjolårets FL-nykomling i Crawley. Totalt respektlöst. Så kommer Town och City spela denna säsong. Duon stannar kvar.

Vilka åker ur då? Utan att tveka, Barnet. Varför? Jo, han som med sina mål förra säsongen klarade dem kvar i serien har nu lämnat. Izale McLeod har gått på free-transfer till Portsmouth. Där rök kontraktet. Vem följer med Barnet? Northampton, Plymouth eller Dagenham & Redbridge. Någon av dessa, som alla tre låg i botten förra säsongen, har inte muskler att spänna den kommande säsongen. Man har inte va som krävs varken spelarmässigt eller ekonomiskt. Och skall vi hårddra det så är Plymouth värst ute. Plymouth har dock en järnvilja och en stor klubbsjäl som ingen annan i de lägre seriesammanhangen kan matcha. Det kan få sydkustklubben till att stanna kvar.
Vilka följer då med Barnet ner till BSP? Dag & Red. Nöjda?

Förresten, vem vinner serien då? Oxford eller Chesterfield.

Vad tror ni?

Inga kommentarer: