TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

tisdag 14 augusti 2012

Harry Catterick - Everton Legend

Harry Catterick var född och uppvuxen i Darlington och hade flera klubbar på sitt CV. Ändå skulle det bli Everton som blev klubben att få forma Catterick till en klubblegend. Som spelare under fem år och som manager i 12 långa säsonger. 

Catterick tog över som tränare i Everton efter Johnny Carey 1961. Han värvade namnkunniga spelare till klubben och under hans auktoritära ledarskap blev Everton ligamästare 1963 och 1970. Man vann även FA-cupen 1966 och var i final 1968. Många trodde att Everton skulle bli den dominerande klubben under 1970-talet, men laget kunde inte leva upp till förväntningarna. 

De dåliga resultaten påverkade Cattericks hälsa och i januari 1972 drabbades han av en hjärtattack. Han övertalades mycket på grund av detta att avgå som tränare 1973. Catterick avled i en hjärtattack i mars 1985 efter att ha sett en FA-cupmatch mellan Everton och Ipswich Town på Goodison Park. Samma dag fem år tidigare hade en annan Evertonlegedar i Dixie Dean gått ur tiden. Även han på grund av hjärtattack. Två stora Evertonhjärtan slog för mycket och hårt för Merseysides blåa lag.

Inga kommentarer: