TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

torsdag 30 augusti 2012

Bollkontroll - Månad 1

Det är månadens näst sista dag idag. Premiärmånaden. Fotbollen har hunnit rulla sig varm. Blev det som vi trodde? Finns det några utropstecken, frågetecken, flippar och fullständiga floppar?
****
Liverpool och Tottenham har inte inlett som förväntat. Tvärtom. Kraven och förväntningarna kan ligga dem till last men klubbarnas spelmaterial är såpass bra att man lär kravla sig uppåt inom en snar framtid.
***
TLC förväntar sig mer av satsande Forest och anrika Leeds i Championship. Får lagen spela ihop sig så kan man bli farliga men någon jättebra ligastart har det inte varit.
***
Bristol City är ett utropstecken på Play-Off-plats i Championship. Förra säsongen var man på vippen att trilla ur. Nu är man bland de bästa i serien. Det svänger snabbt
***.
Två lag utom allt hopp är Crystal Palace (Champ) och Hartlepool (L1). Dåliga på försäsongen är uselt nu. Goning down, är ordet på förhand. Så här tidigt? Ja, utan tvekan.

Flippligan:
PL: Swansea - Nya managern Laudrup har gett en injektion och skapat effekt i den walesiska klubben. Två raka segrar och 8-0 i målskillnad.
Championship: Sheffield Wednesday - Ugglorna är nykomlingar och gör det respektlöst. Tre matcher, sju poäng och tabelltvåa.
L1: Yeovil - Den familjära och vänliga Somerset-klubben har vässat till sig. Förra säsongens dekadens har bytts ut mot en serieledning efter tre omgångar. Devisen "Borta bra" är istället "Borta bäst". Två segrar på bortaplan. Manager Gary Johnsons arbete med små medel har blivit en succé.
L2: Oxford - United lovade en satsning till denna säsongen. Man har inte gjort sina supportrar besvikna än så länge. Serieledning efter tre raka segrar bådar gott inför hösten.

Floppträsket:
Aston Villa (PL),- Manager Paul Lambert säger själv att han har "ett stort arbete med att lösa problemen i laget." TLC ser Lamberts försök som omöjligt. Det är ägaren Lerners uppgift att pusha in cash i truppen genom nya spelare så att skutan pekar uppåt. Då först lämnar man jumboplatsen.
Birmingham (Champ.) - En poäng och tredjen sist efter tre omgångar. Nya managern Lee Clark har inte fått en lätt start på St Andrews. Enligt honom gör laget; "för många misstag". En på pappret bra trupp som förmodligen kommer att ta sig i kragen framöver.
Preston (L1) - The Lillywhites lovade revansch med ett helt nytt lagbygge. En tandlös sådan efter tre omgångar med bottenplacering och två poäng.
Rochdale (L2) - Nedflyttade Dale har svårt att hitta en vinnande formel. Två kryss och förlust trots en man mer, är ett rop efter hjälp. Klubben behöver en spelfördelare och målgörare.

*******
Tre omgångar säger dock inte så mycket. Det kommer hända mycket framöver. Att ens sia är omöjligt. Men att hävda att fotbollen i Englands näst största stad, Birmingham, är på dekis - det kan vi säga utan att tveka. Både Villa och Brums får rycka upp sig för att komma in i matchen på allvar.

Inga kommentarer: