TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

lördag 18 augusti 2012

TLC tar tempen - The Championship

Reading, Southampton och West Ham har lämnat för Premier League. Deras ersättare från PL är Blackburn, Bolton och Wolverhampton, lag som kanske inte får det att kittla i munnen på samma sätt. Men trots det blir det en intressant säsong i andraligan, inte minst då lagen som kommit upp från League One är gamla klassiska och roliga lag. Charlton, Sheffield Wednesday och Huddersfield, lag som åtminstone till två-tredjedelar hör hemma i de högsta divisionerna.

Spännande nyförvärv under sommaren: I mina ögon är det framför allt två tränare. Dels Wolverhamptons värvning av Ståle Solbakken, mannen som gjorde succé i FC Köpenhamn innan han gjorde mindre succé i den omöjliga klubben 1. FC Köln där han fick sparken efter mindre än en säsong. Den andra intressanta tränarvärvningen är Gianfranco Zola, mannen som fick kicken av West Ham har nu flyttat lite längre norrut till Watford. Steve Bruce till Hull, även det en tränarvärvning som höjer nivån på serien.

Katastrofhändelse under sommaren: Cardiff City i rött, vad är det för skit? Klubben har sedan i våras bytt klubbmärke och tröjfärg och ska nu symbolisera röda drakar i sin jakt på framgångar och asiatiska supportrar. Hur roligt är det?

Troliga topplag: 

Birmingham har kvar stora delar av förra säsongens trupp och med lite mer stabilitet bör de återfinnas strax under den absoluta toppen.

Blackburn kanske har kvar för mycket sedan förra säsongen, tränaren Steve Kean är inte populär men nog bör de ändå vara med i toppen hela säsongen?

Blackpool förlorade play-off matchen förra året. Ian Holloway och de kommande stjärnorna Matt Phillips och Tom Ince är kvar. Här är ett lag som inte lär befinna sig nedanför play-off platserna alltför länge den här säsongen.

Bolton är svåra att analysera. Något inom mig säger att de trots allt kommer vara ett topplag och att sommarens utrensning kanske bara var något positivt. Kevin Davies är trots allt kvar och Owen Coyle känns ju åtminstone han som för bra för the Championship.

Cardiff har värvat Craig Bellamy men frågan är om laget är tillräckligt samlat för att nå hela vägen efter tre raka play-off förluster?

Leicester är en av favoriterna att gå upp. Beckford, Vardy och Nugent, är anfallstrion tillräckligt bra? Gott om pengar har de i alla fall till vintervärvningar om det skulle krisa.

Wolverhampton. Det är alltid svårt att nå avancemang första året efter en degradering. Michael Knightly har redan lämnat och Matt Jarvis (West Ham?) och Steven Fletcher är på väg bort. Men ändå, det finns tillräckligt med kvalitet för att laget borde kunna nosa på ett direktavancemang, framför allt om Solbakken får ihop allt.

Sju lag är uppradade här och det skulle förvåna mig om fler än ett, möjligtvis två, andra lag hamnar topp sex. I maj vet vi.

Och återigen; Cardiff i rött? Det kommer ta ett tag att vänja sig vid det.

Inga kommentarer: