TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

torsdag 2 augusti 2012

Hej, här är jag igen!

Jag vill klargöra att inlägget inte skall ses som kritik mot spelaren Steven Pienaar, snarare som en fråga om hur det egentligen är ställt med fotbollen (och Everton, kanske?).


Pienaar såldes från Everton till Tottenham, för ett och ett halvt år sedan, i januari 2011. Spurs fick betala 3 miljoner pund. Ett år senare lånades sydafrikanen ut, och återvände då till Everton. Detta eftersom att succén uteblev i norra London, och mittfältaren fick väldigt begränsat med speltid där.


I maj i år deklarerade Pienaar att han gärna ville återvända till Goodison Park permanent. Manager David Moyes (som av en händelse var en av de hetaste kandidaterna att ta över i Tottenham...) sade då att han skulle göra ett seriöst försök att göra slag i saken.


Sagt och gjort. Nu är det klart att Steven Pienaar återvänder till Everton. Han har skrivit på ett treårskontrakt med de blå från Liverpool. Toffees får betala 4,5 miljoner pund för att slutföra affären. Jag är inte säker på vem som tjänat mest på affären. Antagligen spelaren själv, som väl fått sign on-bonus två gånger på ett och ett halvt år. Eller Spurs som säljer spelaren för 50% mer än man betalade. Knepigt och lite sjukt är det i alla fall.

Inga kommentarer: