TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

lördag 30 mars 2013

Alvin Martin


Du får dyngstryk under 90 minuter mot seriens tuffaste anfallare, du blöder som ett slaktavfall och spottar ut tänder som strösocker. Vad säger du då? Alvin Martin, försvarare i West Ham mellan åren 1976-1996 ryckte oftast på axlarna och med ett leende mumlade han; 
"-It´s only children and old women who whine."
Liverpool-födde Martin gnällde aldrig. Han tog stryk och han gav stryk. Eller som han själv uttryckte det i en intervju med ett West Ham-fanzine år 2000; "-I was always fair." Alvin Martin fruktade inte någon motståndare. 598 matcher under 20 års tid och 34 mål för Hammers har gjort Martin till en ikon. En hårdhudad sådan. Martin gjorde 17 landskamper för England men missade den han helst av allt hade viljat spela. VM i Mexico mot Argentina där Maradona gjorde sig känd för sin "Hand of God". Alvin Martin är övertygad om saken; "-Hade jag spelat så hade Maradonas hand varit bruten i två delar". Var det någon som sa ödmjuk.? 
Nä, rättvis var ordet. Alvin har skickat sina gener vidare till sönerna David och Joe som spelar i MK Dons som målvakt och som mittfältare i Gillingham.
Duon har en bit kvar att vandra innan man kommer upp i pappas kulör.
Ett arv som förpliktigar.

Inga kommentarer: